Klädkammaren


När vi köpte lägenheten var vi så glada och nöjda med att ha hittat en som både hade badrum, gästtoalett och en klädkammare. alla andra fyror vi tittat på hade antingen gästtoa eller klädkammare +  badrum, men vi ville ju helst ha alla tre - och det fick vi!

Men om ni kommer ihåg från ett tidigare inlägg, så var den inte inredd varken särskilt yteffektivt eller snyggt för del delen. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att vi skulle göra om den helt.

Såhär såg den ut från början.


Två enkla hyllor och en klädstång under varje. Golvet var samma som i resten av lägenheten, dvs ekparkett.

Vi lät golven vara som de var när vi slipade resten av lägenheten, vi vill nämligen ha matta i klädkammaren. Men vi börjar med förvaringen.

Eftersom det är så pass högt i tak satte vi upp två hyllor, som vi nu kan förvara väldigt mycket saker på. Vi kommer visserligen behöva en liten pall/stege, men det behöver jag ändå i köket för att nå allt, så nu är jag även på jakt efter en fin sådan. Tips på fina sådana mottages tacksamt!

Vi valde samma system som Elfa, fast detta heter Lundbergs. Vi tyckte att de hade fler saker att välja på, plus att de hade korgar i många olika storlekar, som ni senare kommer förstå varför det är bra. :)

Vi fäste tre skenor lodrätt i väggen och på dessa hakade vi sedan hyllplanshållarna, sen sågade vi till hyllplanen och lade de på plats. Sen var det bara att mäta ut stånglängden, kapa den och fästa den, både i vägg och i hylla ovanför. Vips, så hamnade vi här.Nu har vi ju slängt upp allt möjligt skräp på hyllorna, för att försöka hålla lite golvyta fri här hemma, jag återkommer med färdiga bilder sen. Nu får ni bara tänka på själva hyllorna.


Väldigt smidiga system att arbeta med.

Sen kommer vi till golven. Vi hade tänkt oss en lite fluffig vit och heltäckande matta, men när vi stod där i butiken igår, så fastnade vi för en grå istället. Passar så himla bra mot det vitlaserade golvet nu, som den möter i dörröppningen, så den fick det bli!


Man kunde bara köpa mattan i hela rullens bredd, dvs 4 meter, så här har vi rullat ut den knappt till hälften för att skära av den till ett mer hanterligt format.Sen var den bara att släpa in den och börja skära kanter.Vi hade en väldigt nyfiken typ på besök hela tiden, som gärna ville vara med.
Vad gör du husse? Får jag vara med?


Hon blev förtjust i mattan direkt och gjorde sig hemmastadd. Inte alls i vägen.


Åh, vilken skön matta ni har köpt!Och så här blev det.Vad tycker ni?

I helgen ska vi fortsätta bygga här inne, vi ska bland annat få in trådbackar under klädstången och det är här de olika måtten på korgar kommer in. Vår klädkammare är ganska liten och till vänster om dörren har vi bara ca 40 cm, och det finns inga korgar med så kort djup. Men Lundbergs har korgar som inte är så breda, så vi vänder på dem, och sätter dem med långsidan mot väggen, då är de bara 35 cm djupa. Så vi bygger (inte helt oväntat) en speciallösning för detta.

Uppföljning kommer.

Ha nu en underbar fredag!Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mamma:

Åh, äntligen ett eget rum, tänker Cosmos!!! Precis som jag alltid velat ha!

Det kommer att bli jättefint och förvaring kan man ju aldrig få tillräckligt av...

Kram/M

2:a kommentar, skriven , av Fia:

Åh vad snyggt det blev! Lyxigt med matta! Och Cosmos ser väldigt glad ut att hon äntligen fått ett eget rum. :)

3:e kommentar, skriven , av Jessica:

Säger det igen, ni e verkligen oootroligt flitiga!

Jätte härlig matta! Cosmos ser verkligen helnöjd ut.

kram kram

Kommentera inlägget här :