Köket


Äntligen är vårt kök klart! Det har det iofs varit sen förra helgen, men jag har inte hunnit uppdatera i bloggen än. :)
Eftersom vårt kök var rätt så (i våra ögon) tråkigt, med laminatbänskiva, vanlig diskbänk och svart kakel, bestämde vi oss ganska tidigt för att göra det lite mer personligt. Dock ville vi inte riva ut hela köket och börja om på nytt, eftersom det skulle bli för dyt. Eftersom vi vet att vi inte ska bo här i hela vårt liv, så kändes det onödigt. Så efter mycket funderande bestämde vi oss för att byta kakel och bänskiva, men vitvaror och skåp behålls.
För er som inte kommer ihåg, så såg köket ut såhär, innan vi började göra om:
Nu ser det istället ur såhär:
Vi valde att sätta vitt glas som stänkskydd och istället för att ha bänkskiva och rostfri diskbänk, valde vi en vit Silestone-skiva, med intregrerade vaskar. Vi är så nöjda!
Som en lite kul grej har vi även, längst bak under skåpen, fäst en lite ledslinga som man tänder med fjärrkontroll. Man kan välja på en massa olika färger, styrkor och till och med att det blinkar. Vi använder bara den varmt gula för det ger så mysigt sken på kvällen, men om man ska ha fest eller så kan det vara ganska roligt att spexa till det. Kolla här:
Det här är den varmgula som faktist är ganska mysig på kvällen.
Dessa två är mest på skämt, men ett lite roligt partytrick! :)
Ikväll ska vi ha gäster, så snart ska jag bege mig ut i köket och förbereda. På menyn står idag:
- Halstrad pilgrimsmussla på bädd av mango och avokadosalsa
- Stekt gös med potatis- & blomkålspure, parmesancreme och smörstekta morötter
-Chokladfondant

Hoppas att det blir lyckat! Ha en skön fredagskväll allihop!

Julresa


Det har nästan blivit en tradition för mig och P att åtminstone en gång om året, och då oftast över jul och nyår, göra en långresa. 2007 var vi på Bahamas, 2008 i New York - Mexiko - LA - San Diego, 2009 Thailand, 2010 Seoul och förra året åkte jag själv til Seoul igen, men då blev det ingen julresa för oss eftersom vi istället köpte ny lägenhet. :)

När vi låg på stranden i Thailand 2009/2010 (vi var där över nyår) så kom P på världens bästa idé! Att en av oss bokar resan och den andra får bli överraskad. Nu blev det så att vi 2010 istället åkte över till Seoul och hälsade på en av mina bästa vänner och då blev det ingen julresa och året efter köpte vi som sagt lägenhet, så vi har inte riktigt införlivat dessa planer. Förrän nu.

I år har min kära P spenderat många hemliga timmar inne på kontoret, surfandes, bokandes och planerandes och den 22 dec bär det av! 3 härligt lediga veckor - jag längtar så! Och vart ska vi då? Ja, det är ju just det, jag vet inte det. Fast faktum är att jag vet lite grann. Härom veckan satt vi vid middagsbordet och P råkar då försäga sig om att vi ska fira jul i Whistler!

P mådde jättedåligt för att han råkat försäga sig, men eftersom det bara är resans första dagar, så tycker jag inte att det gör något. Nu vet jag vart vi ska först och sen kommer jag ju att bli överraskad när vi ska vidare därifrån. Och nu har jag ju dessutom något konkret att se fram emot!

För er som inte känner till Whistler så bra kan jag berätta att det är en supermysig skidort i västa Kanada, i Rocky Mountains. Det ligger ca 2 timmars bilresa från Vancouver, så jag har ju också kunnat räkna ut att det är dit vi flyger och att vi sannolikt också kommer att spendera några dagar där. För er som inte vet det så bodde P där under hela 2007 och jag var också där en hel del, så det är kära minnen och båda vi fullkomligt älskar staden så det ska bli hur kul som helst att få komma dit igen!

Julen i Whistler kommer ungefär att se ut så här.

Underbara Vancouver
Efter vinterlandskapen i Vancouver och Whistler kommer vi att dra vidare till varmare breddgrader (hoppas jag innerligt iaf, jag kan ju aldrig vara säker). Jag får redogöra för resan när vi är hemma igen. Nu längtar jag fruktansvärt mycket efter julledigheten!

Premiär!!


Äntligen har vi nått målet!! Natten till igår lanserade vi alldeles nya och fina ICA.se!!
Det är alltså det jag det senaste året och än mer de senaste veckorna, tillsammans med mina fina kollegor, kämpat med. Nu känns det både helt underbart och lite tomt på en gång faktiskt. Men oj, vad stolta vi är över den nya sajten!

Visst är den fiiiin?

Till ICA.se!

Snart tillbaka

Nu börjar jag se ljuset i tunneln! Snart ska jag kunna vara tillbaka här i bloggen och uppdatera!

De senaste veckorna har i princip bestått av att jobba, äta, sova och jag har inte hunnit träffa mina vänner eller något annat sånt, mer än vid ett fåtal tillfällen. I förra veckan blev jag dessutom superförkyld och var tvungen att vara hemma från jobbet i två dagar, det har inte hänt på hur länge som helst. Men jag antar att det är kroppens sätt att säga att enough is enough.

Nu mår jag hur som helst bättre och jobbet har börjat lugna sig. Snart ska jag berätta vad det är för spännande vi har hållt på med! Ikväll är det iaf final i vårt projekt - det ser jag väldigt mycket fram emot!

Det tråkiga med finalen är att mitt uppdrag på ICA då också väldigt snart är slut, så det är med lite sorg i hjärtat jag lämnar det, efter två år som konsult där. Jag har ju inte bara haft ett otroligt roligt uppdrag utan även skaffat vänner för livet, de är verkligen underbara där och jag kommer verkligen sakna dem! Men vi får se, man kanske kan snika sig in där längre fram också... :)

Men det är inte bara sorgligt att lämna, det är också spännande, att öppna dörren för nya, roliga projekt! Vi får se längre fram vad och var det blir, har några saker på g...

Men innan dess - final på ICA! Vi ses snart igen!