Gelkit och Max Factors senaste nagellack


Jag brukar oftast gå och fixa mina naglar, men nu sen flytten, när man konstant har nåt snickeri-/målarprojekt har det inte känts så lönt att lägga varken tid eller pengar på det. Dock kan man ju inte gå runt med hur fula händer och naglar som helst...

Jag bestämde mig för att testa ett sånt där nagelgel-kit som jag stått och sneglat på flera gånger förut. Valet föll på Depend.



Det var väldigt enkelt. Man målar på ett tunt lager av skulpteringsgelen, sprayar ett tryck av geleaktivatorn per nagel, väntar ett par minuter, och gör sedan om proceduren två gånger.

Resultatet? Naglarna känns hårda och starka, men det syns inte nämnvärt, dvs, det bygger inte alls upp nadlarna utan de ser lika tunna ut som innan. Man måste nog lära sig tekninken lite för mina blev lite bubbliga för att jag troligtsvis höll geleaktivatorn för nära när jag sprayade. Men när jag insåg det blev det bättre.

Jag valde att måla mina naglar i Max Factors senaste, Gloss Finity, som lovar glans i upp till 7 dagar. Färgen jag valde heter Royal blue och är väldigt mörkt blå. Jättesnygg tycker jag!



Och det ser ju onekligen väldigt glossy ut - eller hur?

Som alltid drog jag på ett lager av världens bästa överlack - Seche Vite.



Det här överlacket gör inte bara att nagellacket håller längre, utan det gör också att nagellacket torkar på ca 15 minuter. Och då menar jag helt torrt! Dammtorrt är det på ett par minuter, men efter en kvart kan du hoppa in i duschen, diska, snickra, ja vad som helst - det håller. Sjukt bra. Verkligen ett tips!

Nu återstår bara att se hur länge nagellacket håller sig glansigt och fint och hur den här gelgrejen kommer hålla.

Igår kväll hade vi gäster och naglarna klarade sig igenom att laga en trerätters middag med allt vad det innebär för slitaget, men de är fortfarande lika fina. :)

Hemma i köksfönstret står den här fina och våriga buketten och piggar upp.



Ha en skön lördag!

Hatthylla och hosta


Här har det varit tyst ett tag. Dels för att P varit sjuk med världens hosta och feber så arbetet har stannat av lite, men också för att det har varit väldigt mycket jobb för mig den senaste veckan. Men! Jag har hunnit med att börja på hatthyllan!

Vi började på den tillsammans i förra veckan och måttade ut på mdf-skivan hur vi ville ha den och sågade till den.





Då blev den såhär.

Vi valde att göra en hatthylla själva, dels eftersom vi visst precis hur vi ville att den skulle se ut, men också för att vi vill ha den extra lång, det vill säga 140 cm. Klinkerbiten av golvet går så långt in i lägenheten och vi tyckte att det var lika bra att utnyttja hela det utrymmet. Lika lång kommer skohyllan som vi ska bygga härnäst att bli - underbart!

Sen P blev sjuk har jag kämpat på med målande och slipande och borrande. Eftersom vi måste ha hål för konsolerna som ska hålla hyllan på plats så tänkte vi att det snyggaste blir om vi borrar försänkta hål så att vi kan skruva i skruvarna och spackla igen hålen efteråt.

I morse målade jag näst sista lagret och ikväll när det torkat ska jag vända den och måla sista.


Så här ser den ut nu.

Sen är tanken att vi i undersidan av skivan ska skruva fast så kallade ankarkrokar. Dessa har vi dock inte införskaffat ännu... Vi såg så himla fina såna krokar på en loppis/antik- kuriosabutik vi var på förrförra sommaren och har inte lyckats hitta några andra som lever upp till dem än. Affären öppnar igen efter påsk, så då ska vi ta en liten tur dit och se om de har såna fortfarande. Vi vill helst ha gamla, begagnade krokar, så det blir lite karaktär.

Har de inga så finns ett mycket bra alternativ på (återigen) Byggfabriken. Så här ser de ut.


Nästa projekt efter detta blir alltså skohyllan, jag visar mer om det senare.

Annars håller vi också på att sätta in spotar i inre hallen, mellan toaletterna. Igår började P känna sig bättre så han passade på att spackla taket där jag tidigare borrat hål för spotarna.



Det ser lite rörigt ut, men det största hålet är ett titthål som vi behövde göra för att se hur elen gick där uppe och det som de svarta sladdarna kommer ut igenom är hålet som satt där från början. Spotarna ska alltså sitta i de tre, lika stora hålen som är på rad. Fortsättning följer.

Sen måste jag ju uppdatera er på mina sådder som bara gror och gror, det är så underbart att se!


En tomatplanta har infiltrerat sig bland chiliplantorna...


Blir nog härliga tomater av det här så småningom. Det är både röda och gula cocktailtomater som väntas.

När jag gick in i gästrummet hittade jag Cosmos på hennes nya favoritplats, vi får nog döpa om det här rummet till Cosmos rum. :)


Aaaaah, är inte det här min säng?

På återseende, ha en underbar torsdag - imorgon är det fredag och då ska vi ha supertrevliga gäster! Ser såå mycket fram emot det!

Gardiner och sådder


Det tar sig.


Igår tvättade jag gardinerna och hängde upp dem, dels för att torka och dels för att få en aning om hur det kommer att bli. Jag upptäckte dock en trist sak. Gardinernas fållor för fingerkrokarna sitter för högt upp, så de hänger för långt ner. Jag hade redan från början misstänkt detta, men nu fick jag det alltså svart på vitt. Så det blir till att inte bara lägga upp dem nertill, utan även sy på en ny fingerkroksfåll (jag vet, jag kan inget om att sy, så jag kallar det för fingerkroksfåll) upptill. Vi får väl se hur jag löser det.

Men det syns iaf att det kommer bli riktigt fint! Sovrummet börjar kännas riktigt inrett, och lite som ett hotellrum.





Måste också bjuda på en bild till, på mina sådder, som växer så det knakar!



Over and out.

Helgens check


Vi närmar oss.

Målet i helgen var ju att få upp stringhyllan, hurtsarna i kontoret så att skrivbordet blev användbart och gardinstången i sovrummet. Vi klarade det. Nästan. Stringhyllan och kontoret - check. Gardinstång i sovrum - check - men igår måndag. Nåja, man kan inte hinna allt. Nu är det iaf klart, så ikväll ska jag stryka och lägga upp gardiner och förhoppningsvis ha dem uppe innan sänggående.


Såhär blev skrivbordet! Till höger i bild skymtar vårt nästa projekt - hatt- och skohylla till hallen. Men det återkommer vi till.


Bjuder på en bild från vardagsrummet, med Stringhyllan på plats. Som ni ser är vi inte riktigt klara, sågen ska inte stå på golvet och tavlan ska inte stå inplastad på soffryggen, men en sak i taget. Nu är vi sjukt nöjda med hyllan.

Sen har jag ju ett litet sidoprojekt också, som inte har med renovering eller inredning att göra, nämligen mina årliga sådder. Har än så länge sått två sorters tomater och två sorters chili. Fler sådder blir det i april. Vi har ett litet utstickande tak under vårt sovrumsfönster, där vi tänkte smygodla lite i sommar, men vi får väl se om grannarna säger nåt... Ehe.

Så här såg sådderna ut i söndags morse.


Jag kikade på dem i morse och nu har det kommit i alla småkrukor och de ni ser på bild är redan dubbelt så stora - det är så häftigt!

Ha en skön tisdag allihop!

Nygamla stolar


Härliga lördag. Bästa dagen på veckan.

Idag fortsätter fixet här hemma, Stringhyllan ska monteras upp, gardinstången ska på plats i sovrummet och arbetsrummat ska ha ett fungerande skrivbord med två hurtsar. Det är iaf dagens mål. Får väl se hur långt vi kommer. Men det vore skönt att få upp stringhyllan, det skulle betyda att vi skulle kunna packa upp ett par kartonger till. Vi har några stycken som bara står och väntar på att packas upp, men innan vi kan göra det måste vi ju ha ett ställe att packa upp dem på.

Men nu tänkte jag visa er vad vi gjort i köket. Jag är lite trött på våra gamla köksstolar, och ville gärna ha vita pinnstolar istället. Vi pratade ett tag om att skaffa designklassikern "Lilla Åland", men sen kom vi på att det i vårt förråd ju står fyra, helt underbara gamla vita, handgjorda pinnstolar som min morfar en gång köpte för 1 krona styck till vår sommarstuga. Dessa stolar är jag uppväxt med och fick med mig när jag flyttade hemifrån, men har de senaste åren inte haft plats för dem. Så jag åkte ut till förrådet och hämtade hem dem och det blev så fint!











Visst blev det fint?

Igår var vi ute och åt med några av våra bästa vänner, Anders och Anna. Det är alltid så himla trevligt att träffa dem, vi har så mysigt ihop. Igår var vi en riktig lyx-krog, nämligen Lux på Lilla Essingen här i Stockholm.

Vi avnjöt en helt fantastisk middag, som förutom den mat vi beställde även bestod av en hel rad av små mellanrätter, som de bjöd på. Eftersom både jag och P valde en avsmakningsmeny bestående av sju rätter, tror jag att vi åt minst 12 rätter, innan vi rullade in i taxin och hemåt.

Tack Anders och Anna för en fantastisk kväll!



















Det här är ändå bara ett urval av rätterna, men ni hajar nog hur najs det var! Kanske ska tillägga att restaurang Lux har en stjärna i Guide Michelin...

Sovrumsglimt och krukor


Idag är det fredag!

Igår åkte jag ju som sagt och köpte nattduksbord och på kvällen monterades de ihop och fick likadana, fina, fast mindre skålhandtag som resten av möblerna från Hemnes-serien. Det blev så fint, jag är mer än nöjd! Och vilken lycka att gå och lägga sig och ha ett ställe att lägga boken, mobilen och att kunna nå lampknappen utan att halvt trilla ur sängen.





Och så har jag ju lovat att bjuda på lite bilder på hur det blev med mina älskade Hortus-krukor!






Ha nu en riktigt skön helg allihop!

Kontoret växer fram


Nu börjar det gå lite långsammare här hemma.


Inte för att gnistan försvunnit, men för att vi just nu pillar med småsaker som inte syns så mycket men ändå tar upp tid.

Men mitt senaste projekt kan jag iaf visa upp - nämligen skrivbordet till kontoret. Vi köpte en stor (och väldigt tung) mdf-skiva och sågade till i måttet 120x150 cm. Jag tänkte nämligen att istället för att ha vars ett skrivbord, så ska vi ha ett gemensamt, lite större, som vi sitter mittemot varandra vid.


Här står skivan och väntar.


Så här nånting är resultatet tänkt att bli. Men än är det en bit kvar.

Vi började med att borra ett runt hål i mitten av skivan, där det är tänkt att alla sladdar från laptops och skärmar ska kunna slinka ner lite obemärkt.




För att en mdf-skiva inte ska suga åt sig så mycket färg, är det bra att grunda med utspätt lim. Jag valde trälim och en fin roller till ändamålet.





När jag kört två varv överallt, och några fler på kanter och i hålet, var det dags för grundfärg.



På med ett lager på skivan och två på kanterna.

Sedan var det bara att vänta. När det var torrt, slipade jag ytan med ett väldigt tunt sandpapper, för att få ytan riktigt slät och fin. Sen kunde man dra på första lagret med färg. Och sedan var det bara att göra om proceduren - vänta, slipa, måla.

Nu låter det ju som om det skulle vara klart, men då har man andra sidan kvar! :) Men jag har slitit på och nu är hela skivan målad, utan och innan och ovanpå och undertill och alla kanter. Det tog ett tag, men det var det värt, det kommer bli så fint!

På ena sidan kommer vi bara att ha en enkel benbock och på andra sidan kommer vi att ha varsin hurts, likadan som den jag hade i förra lägenheten.


Här kan man se resultatet, och även hurtsen som vi ska köpa en likadan av.

Färgen tar dock en vecka att torka helt, så när man använder den på en så pass utsatt skiva som ett skrivbord ändå är, ska man vänta hela torktiden innan man ställer dit en massa tunga grejer.

Idag ska jag åka och handla hurtsen och montera upp den, så är iaf den biten klar. Jag kommer även att inhandla två nattduksbord, vi valde till slut att fortsätta köra på Hemnes-serien, även om vi egentligen vill ha några gamla, fina och lite slitna sängbord, så är vi överens om att vi kör på dessa så länge och så kan vi hålla utkik framöver efter "the ones" på någon av våra loppis-rundor och roadtrips. Det går ju alltid att sälja de man har. Tack Blocket. :)

Jag får återkomma när det börjar bli lite mer ordning i kontoret, så ska ni få se hur det blir!

Ha en fin torsdag - snart helg!


Det gäller att vara innovativ


Jag kan inte sy.

Äger inte ens en symaskin. Det skulle jag iofs gärna göra. Så att jag en vacker dag kanske åtminstone kan sy upp ett par gardiner.

Tills den dagen köper jag gardiner (eller låter andra sy åt mig). :)

I sovrummet ska vi ha hellånga vita gardiner, från golv till tak. Vi köpte en likadan gardinstång som vi hade i gamla lägenheten, en Kvartal gardinskena, från allas våran möbeljätte IKEA. Vi kom ihåg hur smidiga de var att sätta upp, och eftersom varken P eller jag är så förtjusta i just gardinstänger så är den här perfekt, den syns nämligen inte så mycket.

Igår kapade vi till skenorna (behöver skarva ihop tre sycken för att täcka hela väggen) och jag tvättade gardinerna och plockade fram fingerkrokarna som jag köpt att hänga upp dem med.

Men döm min förvåning när de var typ 2 cm smala! Jag vill ju inte ha veckade gardiner i förhängt tillstånd, utan mina fingerkrokar måste ju vara typ 5 cm breda, för att inte rynka tyget. Jag hade bara tagit för givet att det var så breda de var.

Men är man lite innovativ, löser man det mesta.



Jag böjer helt enkelt ut dem, så att de passar. :)

Eftersom P åkte ut på grabbkväll igår eftermiddag och kommer hem vid lunchtid idag, så hann jag aldrig få upp gardinerna, men återkommer med slutresultat.

Så här vårigt har vi förresten det i köket nu.





Härligt när solen skiner in och påminner om att snart är det vår!

Slutspurt i klädkammaren


Nu är vi klara i klädkammaren.

Äntligen har vi blivit klara. Eller, vi saknar ett par hyllplan, men det känns som en så liten petitess att det inte räknas.

Nu har vi även på andra väggen satt upp hyllor, en som sitter mittemot den översta på motsatt sida, och sedan har vi satt två skenor och 6 stycken 80 cm breda hyllplan, för skor. Det är här det saknas två hyllplan, vi ska sätta dem lite tätare och få plats med två till tänkte vi. Ändå får bara typ hälften av mina skor plats här, ehm...







Här är inte alla skor på plats ännu, men man kan ändå tänka sig hur det blir. Fint - eller hur?

..P

En kopp te


Jag har ju glömt berätta.

För några veckor sen fick jag en kommentar i min blogg, från Anna på enkoppte.nu. Hon hade förstått att jag var en riktig te-person och undrade om jag ville ha några te-prover från hennes webb-butik - vem tackar nej till det!

Efter ett par dagar damp de här godingarna ner i lådan!





Jag har tyvärr inte haft möjlighet att smaka på dem än, men nu har jag iaf packat upp dem och ser redan fram emot min första kopp!

Fortsättning klädkammare och gästbädd


I helgen fortsatte arbetet, inte för att det nånsin egentligen stannade upp, men nu när vi var lediga så hade vi ju en hel dag att bara ägna åt lägenheten.

P fortsatte bygga i klädkammaren, som jag skrev tidigare så platsbygger vi ju utdragbara klädkorgar pga djupet i klädkammaren. Mycket jobb, men fint blir det!


Det var fint väder så P kunde hålla till i solen på balkongen.



Det tog i princip hela dagen, men på kvällen hade det hunnit bli så här bra.




Här saknas det två korgar och en skena, men nästan klart! Duktiga P som bygger själv!

Jag för min del, ägnade dagen åt gästsängen. Det kom, precis som byrån i typ tusen delar. Även här har vi valt serien Hemnes från IKEA och även denna gång bytte jag handtagen till skålhandtag från Byggfabriken.


Jag började inne i badrummet, där vi förvarat paketen.


Sen flyttade jag in i gästrummet, där dagbädden ska stå.


Nästan klar.


Och här med lådor och nya handtag. Nu ska det bara till madrass och mina fina Josef Frank-kuddar här.

Eftersom jag äntligen kan använda ett kök igen, passade jag i söndags på att inviga min julklapp från min syster, dvs en muffinsplåt och muffinsformar. Valet föll på morotsmuffins med citronfrosting. Slurp!


Här på brickan "Plattan" från Designtorget.

Ikväll blir det lite utgång med gänget från ICA - kul!

Ha en fin måndag!

Klädkammaren


När vi köpte lägenheten var vi så glada och nöjda med att ha hittat en som både hade badrum, gästtoalett och en klädkammare. alla andra fyror vi tittat på hade antingen gästtoa eller klädkammare +  badrum, men vi ville ju helst ha alla tre - och det fick vi!

Men om ni kommer ihåg från ett tidigare inlägg, så var den inte inredd varken särskilt yteffektivt eller snyggt för del delen. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att vi skulle göra om den helt.

Såhär såg den ut från början.


Två enkla hyllor och en klädstång under varje. Golvet var samma som i resten av lägenheten, dvs ekparkett.

Vi lät golven vara som de var när vi slipade resten av lägenheten, vi vill nämligen ha matta i klädkammaren. Men vi börjar med förvaringen.

Eftersom det är så pass högt i tak satte vi upp två hyllor, som vi nu kan förvara väldigt mycket saker på. Vi kommer visserligen behöva en liten pall/stege, men det behöver jag ändå i köket för att nå allt, så nu är jag även på jakt efter en fin sådan. Tips på fina sådana mottages tacksamt!

Vi valde samma system som Elfa, fast detta heter Lundbergs. Vi tyckte att de hade fler saker att välja på, plus att de hade korgar i många olika storlekar, som ni senare kommer förstå varför det är bra. :)

Vi fäste tre skenor lodrätt i väggen och på dessa hakade vi sedan hyllplanshållarna, sen sågade vi till hyllplanen och lade de på plats. Sen var det bara att mäta ut stånglängden, kapa den och fästa den, både i vägg och i hylla ovanför. Vips, så hamnade vi här.



Nu har vi ju slängt upp allt möjligt skräp på hyllorna, för att försöka hålla lite golvyta fri här hemma, jag återkommer med färdiga bilder sen. Nu får ni bara tänka på själva hyllorna.


Väldigt smidiga system att arbeta med.

Sen kommer vi till golven. Vi hade tänkt oss en lite fluffig vit och heltäckande matta, men när vi stod där i butiken igår, så fastnade vi för en grå istället. Passar så himla bra mot det vitlaserade golvet nu, som den möter i dörröppningen, så den fick det bli!


Man kunde bara köpa mattan i hela rullens bredd, dvs 4 meter, så här har vi rullat ut den knappt till hälften för att skära av den till ett mer hanterligt format.



Sen var den bara att släpa in den och börja skära kanter.



Vi hade en väldigt nyfiken typ på besök hela tiden, som gärna ville vara med.




Vad gör du husse? Får jag vara med?


Hon blev förtjust i mattan direkt och gjorde sig hemmastadd. Inte alls i vägen.


Åh, vilken skön matta ni har köpt!



Och så här blev det.







Vad tycker ni?

I helgen ska vi fortsätta bygga här inne, vi ska bland annat få in trådbackar under klädstången och det är här de olika måtten på korgar kommer in. Vår klädkammare är ganska liten och till vänster om dörren har vi bara ca 40 cm, och det finns inga korgar med så kort djup. Men Lundbergs har korgar som inte är så breda, så vi vänder på dem, och sätter dem med långsidan mot väggen, då är de bara 35 cm djupa. Så vi bygger (inte helt oväntat) en speciallösning för detta.

Uppföljning kommer.

Ha nu en underbar fredag!



Packa upp och fira födelsedag


Ojojoj, vad vi jobbar just nu. På dagarna med våra "riktiga" jobb och på kvällarna i lägenheten. Slitigt med kul!

De senaste dagarna har mest handlat om att packa upp och organisera. Visst är det det svåraste med att flytta? Att bestämma var alla saker ska bo. Min mamma lärde mig från start att "var sak har sin plats" och det lever jag verkligen efter. Tycker inte alls om när man inte vet var man ska lägga en viss sak, eller ännu värre, var man la den. Nej, alla saker måste ha en plats! :)

Vi har mitt i all röra också tryckt in en födelsedag, dvs P:s. Eftersom det varken var jämnt eller riktigt läge så valde vi att äta middag hemma och mysa lite. (Och sen fortsätta fixa) :)


Vi inledde med ostron, Pol Roger och två goda vinegretter. En klassisk med rödvinsvinäger och charlottenlök och en med limesaft, olivolja och chili. Mums!

Varmrätten tog jag ingen bild av men varsin fin köttbit, rödvinssås och en mumsig sallad med massa fetaost och rostade pinjenötter var det som serverades. Det gick också ner.


Som kronan på verket, pricken över i:t eller grädde på moset, serverade jag den här godsaken. Chokladbakelse med pinjenötter (och extremt kladdig mitt, gjord på riktig choklad förstås) med en frostingliknande topping. I gott sällskap av en riktigt gräddig gammeldags vaniljglass. Behöver jag säga mums?

Det blev en riktigt lyckad middag och P var nöjd, vilket ju ändå är huvudsaken!

Även om det är rörigt på sina ställen så kan man ju försöka piffa lite, just nu står den här buketten i köksfönstret hemma hos oss.



Ha en skön torsdag, snart är det helg!