Vit pärlhyacint och fröplantering


Eftersom jag längtar så himla mycket efter våren och sommaren nu åkte jag igår iväg för att köpa årets fröer, det är ju hög tid att plantera vissa sorter. Valet i år föll på gula pärontomater, röda körsbärstomater, rosmarin, dill, timjan och basilika. De tre första ska planteras nu i feb/mars så det var bara till att peta ner dem i jorden och vattna lite. Precis som förra året får de bo i minidrivhuset i gästrummet till det är dags för omplantering.


När jag ändå stod där i handelsträdgården kunde jag inte låta bli att plocka åt mig två små fina vita pärlhyacinter. De är så fina och bringar så mycket vårkänsla tycker jag. En får stå i gästrummet och en på loppisfyndsbordet i vardagsrummet. De piggar verkligen upp!


Idag skiner faktiskt solen riktigt fint här i Stockholm. Kanske våren är på väg så smått ändå?

Längtan


Just nu längtar jag så väldigt mycket efter våren. Efter att höra fågelkvitter på morgonen. Att dricka morgonkaffet på balkongen. Att sitta på uteserveringar. Att få båten i vattnet. Att åka på loppisrundor och njuta av solens strålar.  Att gå sköna powerwalks runt Årstaviken utan att halka och frysa. Att plantera blommor och sätta ut på balkongen. Ja, jag längtar efter allt det där som gör livet lite ljusare och roligare.


Heja våren!

Äntligen igång igen!


Ända sen vi åkte på semester och jag sen åkte på den sega influensan har jag liksom inte kommit igång med träningen. Och jag saknar det. Jag älskar ju känslan av att träna och riktigt känna hur jag blir starkare och piggare! De senaste veckorna har jag varit mycket tröttare och haft mindre inspiration till att hitta på saker och jag är helt övertygad om att det beror på att jag inte tränar regelbundet. Jag vet egentligen inte varför jag inte bara bytt om och sprungit till gymmet, men jag har iaf inte kommit iväg. Tror jag varit där 2 gånger sen vi kom hem...

Men igår var plötsligt motivationen, viljan och glädjen till träningen tillbaka! Äntligen! Så jag gick på mitt första bodypump-pass på flera månader... Den närmsta tiden innan jul har jag mest tränat löpning och styrketräning i gymmet. Men nu var det alltså dags för mitt favvopass igen!


Så himla roligt är det! Och man blir helt slut! När jag skulle gå hem var jag trungen att hålla mig i trappräcket på väg nerför trappan för att benen var som gelé! :) Underbar känsla!

Och idag då? Jo, jag känner hur träningsvärken kommer krypande - underbart! Då vet man att man tränat!

Nu jäklar är jag igång, nu ska jag komma tillbaka i min gamla form och välmående! Och snart är våren här också! PEPP!

NY-shopping


På begäran kommer här ett inlägg om min shopping i NY! :)

Det inhandlades visserligen en hel del, men jag har valt ut godbitarna.

Först ut är mina extrem-unna-mig-själv-skor! Ett par riktiga klassiker från Christian Louboutin - I LOVE THEM! De funkar till allt och eftersom jag valde den klassiska modellen så hoppas jag att jag kommer ha användning för de här i många år framöver. Älskar den karakteristiska röda sulan!

 Sen blir det mina fynd hos ingen annan än Michael Kors! OH MY, vad han gör snygga grejer! Jag hade kunnat handla allt i hela butiken! Om jag inte hade en så snabbt sinande plånbok... :) Jag slog i alla fall till på en härligt marin kavaj och en handväska som jag bara föll helt handlöst för! Nu längtar jag efter vår!

Det tog bara ett år...


Efter att ha letat och funderat över sedan vi flyttade in för ett år sedan har vi nu äntligen bestämt oss och beställt nya stolar! Från början hade vi tänkt köpa nya stolar till kontoret och behålla de gamla pinnstolarna i köket, men nu gör vi tvärtom. Vi köper nya stolar till köket och använder pinnstolarna i kontoret.

Så vilka blev det då? Vi bestämde oss för att gå på riktiga klassiker - Carl Malmstens Lilla Åland! Vi valde svarta med grå fårskinnsdynor. Nu kommer bara den långa väntan på att få hem dem.