Vit pärlhyacint och fröplantering


Eftersom jag längtar så himla mycket efter våren och sommaren nu åkte jag igår iväg för att köpa årets fröer, det är ju hög tid att plantera vissa sorter. Valet i år föll på gula pärontomater, röda körsbärstomater, rosmarin, dill, timjan och basilika. De tre första ska planteras nu i feb/mars så det var bara till att peta ner dem i jorden och vattna lite. Precis som förra året får de bo i minidrivhuset i gästrummet till det är dags för omplantering.


När jag ändå stod där i handelsträdgården kunde jag inte låta bli att plocka åt mig två små fina vita pärlhyacinter. De är så fina och bringar så mycket vårkänsla tycker jag. En får stå i gästrummet och en på loppisfyndsbordet i vardagsrummet. De piggar verkligen upp!


Idag skiner faktiskt solen riktigt fint här i Stockholm. Kanske våren är på väg så smått ändå?

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mamma:

Åh, sådana där gula plommontomater hade vi härom året! Vincent ÄLSKADE dom! Han åt nog dom flesta!
Vita pärlhyacinter fick jag av Vivi för 2 år sedan och när dom kom upp i rabatten året därpå, så var dom blå...
Vi har beställt resa...
Kramar/M

Svar: Vad kul att höra, hoppas att jag lyckas bättre med tomaterna detta året, förra året blev det nästan ingenting... Men vi hoppas väl på bättre väder den här sommaren? :)Vad lustigt med pärlhyacinterna! Jag kan ju kanske ta med mina ner i påsk så kan du få plantera de lökarna också!?
Vad härligt med resa, vart bär det av?
Kram!
Paula

2:a kommentar, skriven , av Jessica:

Härligt med fingrarna i jorden!
Har förbrukat rätt några stycken pärlhyacinter här också, lovely!
Kraaam

Kommentera inlägget här :