Köksrenovering


Ja, så har vi då dragit igång. Innan måndag då bänkskivan kommer måste vi knacka ner allt kakel och jämna till väggarna där glasskivan ska sitta, och ta loss både bänkskiva och diskbänk. Det kanske inte låter så jobbigt, men det är mycket jobb må ni tro.

Vi började med att skära loss alla silikonfogar.


Sen började vi knacka ner kaklet.


Väggen ovanför spisen är en gipsvägg och som alltid när man knackar kakel så följer ju halva väggen med ner...


Detta löste vi dock genom att skära loss nästan hela gipsen på den väggen och sätta dit ny.
Jag skar ut en bit som passade ganska bra, men jag spacklade ändå gliporna, just to be safe.

Sen var det dags för betongväggen... Ojojoj, vad det satt, där fick vi (okej då, mest P), verkligen kämpa för att få ner det. Och när det väl var nerknackat så var vi tvungna att jämna till väggen, detta gjordes enklast (?) med ett stämjärn. Det tog ett tag och både P och jag har idag träningsvärk i armar och axlar.

Sen var det dags att lyfta bort bänkskivan, när kalket väl var borta och vi skurit bort silikonfogarna, så var det faktiskt bara att lyfta bort den.


Diskbänken däremot, satt både skruvad och limmad mot skåpen under, så här krävdes det lite mer jobb. Vi fick trixa ut diskmaskinen, skruva loss alla skruvar och sen använde vi en feinsåg och sågade bort limmet. Det gick! När vi lade ner för dagen hade vi kommit en rejäl bit på vägen!


Spännande.

Fortsättning följer.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mamma:

Puh, vilket jobb!

Kram/M

2:a kommentar, skriven , av Jessica:

Ni e verkligen mina hjältar! Sååå duktiga ni e!

Kram o lycka till med resten!

Kommentera inlägget här :