Renoveringen har börjat


Så var vi äntligen igång.

Igår fick vi nycklarna till vårt nya hem, oj vad jag har längtat! Direkt efter att vi var klara hos mäklaren stack vi till lägenheten, vilken känsla det var att kliva in i sitt nya hem för första gången - underbart!

Vi hade dock ingen tid att slösa så på med arbetarkläderna och börja jobba! Vi har ju igår, idag och imorgon en målare som hjälper oss och det är verkligen guld värt! Inte nog med att han jobbar fyra gånger snabbare än vi vanliga döda, men han är även superschyst och låter oss vara med och jobba och han lär oss hur man gör så att allt blir rätt från början.

När vi var på visningen tänkte vi inte så överdrivet mycket på tapeterna, visst, vi visste att vi skulle vilja måla vitt och fixa, men när vi väl kom dit nu så insåg vi hur fula de faktiskt var.

Här kommer före och efter i vardagsrummet.


Före


Efter. Dock bara målat en gång, men man ser ändå hur det kommer att bli.

Lite skillnad va?

Redan första dagen hann vi med att spackla och slipa nästa överallt så när vi kom i morse kunde vi börja måla direkt. Och oj vad vi ha målat! Nu när vi gick hem ikväll är allt målat ett första varv, utom kontoret och klädkammaren. Pust. Man märker vilken kontorsråtta man är i vanliga fall, två långa dagar i hantverkarbranschen och man har ont i hela kroppen.Det bästa som hände idag var att tapeten i sovrummet kom upp! Jag hade ju en bild i huvudet av hur det skulle bli och jag kan bara säga att det blev snudd på ännu bättre än jag trott - jag är så nöjd! Vad säger ni?


Sovrummet när det är spacklat och klart.


Sovrummets andra vägg som ska få tapet.Första våden på plats.Och färdigt resultat. Nå?

På tredje väggen ska vi ju sätta vitlaserad furupanel och det kom snälla Yngve över för att hjälpa oss med ikväll. Det tog en stund att få upp alla 24 träplankor till femte våningen, via trappan... De var för långa för hissen så killarna fick skicka dem mellan trapporna, medan den ene höll i den sprang den andre upp en våning och tog emot, och langade sedan plankorna uppåt, medan den andra sprang upp två våningar till en våning över den som langade. Och så höll de på, två brädor i taget... Så det är kanske inte så konstigt att de inte hann så långt, men tre brädor sitter nu på plats på den vägg som vi ska ha huvudändan av sängen mot och man kan redan se hur fint det kommer bli!!


Första brädan måttas in.Och sätts fast.

Jag får återkomma om hur det blir senare, vi kommer troligtvis att fortsätta med detta på lördag då ytterligare snälla kompisar kommer och hjälper oss.

Ikväll har öven min kompis Fredrik varit och hjälpt oss att måla, guld värt!

I klädkammaren satt det bara en klädstäng med ett hyllplan ovanför och där har vi bestämt oss för att försöka inreda lite smartare.Här ska det bli specialbyggd förvaring a la P & P, fortsättning följer.

Nu måste jag hoppa i säng, uppställning halv sju imorgon igen så jag behöver verkligen sova nu!

God natt!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Fia:

OJ! Vad ni har jobbat! Imponerande! Och jaa, tapeten i vardagsrummet var jätteful. Haha, mycket bättre nu.

2:a kommentar, skriven , av Mamma:

Haha, jag trodde först att ni hade satt upp stjärntapeten och funderade på hur jag skulle formulera mig litet artigt...

Oj, vad ni jobbar!

Ska bli kul att se fortsättningen!

Kram!

3:e kommentar, skriven , av Jessica:

Ni e verkligen flitiga! o fint som snus... näää fint som snö blir det! puss puss

Kommentera inlägget här :