Etapp 2


Jag insåg ganska snabbt när jag började titta bland mina bilder att Venedig måste få ett eget inlägg.
När vi kom till Italien med tåget, till Alessandria, hoppade vi genast in i bilen och drog österut. Målet var för dagen att hitta ett hotell på fastlandet, närmast Venedig, för att dagen efter kunna ta tåget in till staden på vatten.
Vi hittade ett supermysigt familjeägt hotell med ett rum med egen uteplats, en stor trädgård med pool och en utomhusrestaurang. Och det bästa av allt - 5 minuters promenad till tåget! Man vill ju inte gärna ha bilen med sig in i Venedig... :)
Väl framme började vi med en båtrundtur, det är ju trots allt det bästa sättet att uppleva den här staden på. Sen promenerade vi runt och gick vilse flera gånger bland alla dessa trånga och små, smala gränder.
Varken Peter eller jag hade så höga förväntingar på Venedig, man har ju sett så mycket på film och nu känns det mest som en enda stor turistfälla. Och vi hade ganska rätt. Dock är vi jätteglada att ha varit i Venedig, det känns verkligen som ett sånt ställe som man bara måste ha besökt innan man dör. Det var på vår bucket list, kan man säga.
Och det är ju verkligen en fantastiskt vacker stad. Helt magiskt med dessa gränder, broar och hus, allt på vattnet.
Vi beökte självklart Piazza San Marco, dvs Markusplatsen. Det är här man i alla filmer ser alla duvor i flockar. Även när vi var här var det fullt med duvor. På Markusplatsen ligger den mäktiga Markuskyrkan med sin speciella arkitektur tillsammans med Kampanilen, vilket är ett klocktorn på nästan 100 meter. Markuskyrkan är näst efter Peterskyrkan i Rom den mest kända katolska kyrkan i världen.
Efter besöket på Marcusplatsen behövde vi lite mat och dricka, det var över 35 grader i skuggan och vi höll på att dö av värmeslag. Vi hittade en superb uteservering precis vid vattnet (höhö) där vi åt en relativt anspråkslös lucnh för ca 600 spänn.
Här sitter jag och njuter.
Stärkta av lunchen promenerade vi sakta tillbaka mot tåget, via Rialtobron, som vi även sett från båten tidigare. Rialtobron var den första bron som byggdes över Canal Grande och var så ända in ill mitten av 1800-talet, då den fick sällskap av två till.
Här står jag på Rialtobron.
Efter en lång promenad bestämde vi oss för att äta middag på hotellet, vi kände att vi sett allt vi ville se och poolen lockade rätt bra i hettan. Så vi åkte hem och la oss i varsin solstol och läste bok, badade och hade det mysigt.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mamma:

Vilka fina bilder från Venedigs kanaler! Synd att det var så mycket folk när ni var där...
Och visst är det ett "måste" att ha varit i Venedig!
Vi hörs, kram/M

2:a kommentar, skriven , av Jessica! Broby:

Vacker stad, vacker kvinna!

Kommentera inlägget här :