Lugn dag


Ja, gårdagen började ju som sagt inte så strålande, men efter att jag pumpat mig full med allehanda hjälpmedel, och sen sovit en stund till så kändes det iaf lite bättre. Den här finfina nyttodrinken svängde Ingela ihop. Spenat och banan är det i och den var förvånansvärt god!



Med ett par Alvedon i kroppen hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning och så åkte vi in till Myeong Dong. Vi hade bestämt att ta det riktigt lugnt så vi började med en långfika på Starbucks. När vi var klara där bestämde vi oss för att vi var värda en fotmassage. Eftersom det i Korea, som säkert i hela Asien, ligger massageställen på varenda hörna behövde vi inte gå särskilt långt. :)

Väl där fick vi låsa in våra skor och ta på oss innetofflor och sen fick vi varsitt par oerhört moderiktiga shorts att byta om till:





Är hon inte för tjusig?

Massagen började bra med ett skönt fotbad och sen ett rum med två massagebänkar så att vi kunde prata under behandlingen. Och massagen var sådär riktigt drömskön. I 20 minuter. Sen fick vi plötsligt på oss vad som såg ut som ett par ginormous moonboots, eller ett par uppblåsbara strumpor som gick hela vägen långt upp på låren. Vi undrade lite vad som hände när våra massörer stoppade en sladd i vägguttaget och lämnade rummet. Vi hade ju betalt för en 40 minuters massage? Det visade sig ganska snart att det här "jättestrumporna" skulle massera oss med hjälp av lufttryck. Ömsom kändes det som om fötterna, vaderna knäna och sist låren skulle klämmas sönder av tryck och vi var rätt förvånade att det var det här de kallade för massage. Efter 10 minnuter tröttnade vi och ropade på dem och försökte förklara att vi ju velat ha vanlig massage i 40 minuter, inte ett par uppblåsbara strumpor...

Efter mycket om och men fick vi en del av pengarna tillbaka och vi gick därifrån, med en 20 minuters riktigt bra massage och en luftrycksstrumpeerfarenhet rikare. Nåt för historieböckerna. Synd att jag inte hade kameran med in.

Efter massagen gick vi en sväng i butikerna i Myeong Dong och njöt av all julbelysning och pynt.










Det här är posthuset i Seoul som med sin form symboliserar ett delat Korea, jag tycker att det är både fint och sorgligt att se på samma gång, vad tycker ni?

Eftersom jag var rätt krasslig gick vi bara en liten sväng på stan och sen tog vi en taxi till Itaewon, stadsdelen där många utlänningar (som vi faktiskt är i det här landet) hänger i. Vi satte oss på ett ställe som vi var på förra gången jag och P var här, ett riktigt trevligt ställe, som även visade sig ha riktigt bra mat.



När vi ätit och suttit och snackat ett tag åkte vi hem och bullade upp med pepparkakor, glögg, godis och clementiner, bytte och till myskläder och satte oss i min säng/bäddsoffan och kollade på Glee i maratonform. (Glee är ett tv-program för er som inte vet det.) Underbart mysigt och ett perfekt sätt att avsluta dagen på.

Idag mår jag faktiskt lite bättre (även om jag nog fortfarande har lite feber och är genomförkyld) och vi ska snart ge oss av till Gang Nam, en stadsdel på andra sidan floden, och äta brunch. Efter det ska jag försöka köpa ett par jeans till min älskling där hemma och sen får vi se vad vi känner för.

Det är ju sista dagen idag, imorgon bitti bär det av mot flygplatsen och resan hem. Det har varit en helt underbar tid här i Korea och jag och Ingela har verkligen bevisat att riktiga vänner kan bo hur långt ifrån varandra som helst, utan att det ändrar någonting!

I love you bästis!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mamma:

Ja, det verkar ju inte vara något fel på humöret i alla fall! Hoppas att förkylningen håller sig i schack!

Kramar/M

2:a kommentar, skriven , av Ingela:

Vi har också bevisat att vår vänskap håller över alla år av äventyr vi gör på våra egna håll. Att vi ända kan 'catch up', även om det så klart skulle vara mysigare att kunna dela varje dag..

Tack igen för en great vecka. Du har fått mig att tänka och känna mig glad och viktig.

Love you

Ingela

Kommentera inlägget här :