Nya lägenheten


Idag ska vi få besöka vår nya lägenhet! Ska bli så himla kul! Vi ska dit för att ta lite mått på de olika rummen, som vi behöver för att kunna planera för inredningen. :) Spännande att få se den igen, vi har ju egentligen bara varit där i en halvtimme och då tillsammans med alla andra som var där på visningen. Egentligen är det ju ganska konstigt att man kan göra ett så stort köp baserat på det lilla. Så det ska som sagt bli himla spännande att se om det fortfarande känns lika bra!

Jag tänkte bjuda på lite bilder från lägenheten så att ni kan få se hur fin den är! Vi ska ju som sagt börja med att vitvaxa alla golven, och sen kommer det att målas vitt överallt utom på några väggar som ska tapetseras. Vi ska även byta bänkskiva i köket, kranen ska bytas och i många rum ska det sättas dimmade, infälla spotlights och lite andra grejer. Jag får återkomma med bilder när vi är mitt i byggdammet sen.

Här är planlösningen på lägenheten - jag tycker alltid att det är enklast att börja med den, så att man får en bild av hur rummen ligger i förhållande till varandra och så.


Vi börjar vår rundvandring i köket.


Det bästa med köket är helt klart att vi äntligen för hel kyl och hel frys!! Så mycket som vi gillar att laga mat och greja så ska det bli helt underbart!!





Vi fortsätter in i vardagsrummet.


Vardagsrummet, sett mot köket. Bakom dörren hittar man klädkammaren.


Från vardagsrummet mot hall och kök. Till höger är ingången till den inre hallen med de två sovrummen.


Från hallen med köket i ryggen.



Här ska vi ha våra fina gamla fåtöljer.

Nu backar vi ut i den inre delen av hallen, vid de två sovrummen, och tittar mot vardagsrummet.



Från den inre hallen finns ingångarna till de två sovrummen i denna änden av lägenheten.


Detta, det mindre, sovrummet kommer att tjänstgöra som gästrum tills vidare.

Det andra rummet som de som bor här idag har som barnrum ska vi göra om till vårt sovrum. Det är de större av de två sovrummen som ligger bredvid varandra.


Rummet ser smalare ut än vad det är, vi kommer att ha sängen med huvudändan till vänster i bild här.


Sovrummet mot inre hallen.

Det tredje sovrummet, som ligger bredvid köket, har de som bor här idag som föräldrasovrum, men här kommer det att bli kontor för Plink och Ground Control Engineering. :)


Det här rummet är lika stort som det som vi ska ha som sovrum (hoppas vi iaf, om man ska tro planritningen) så här kan man ju se att sängen gott och väl får plats! Om det skulle visa sig att det vi tänkt ha som sovrum blir för litet så får vi byta kontor mot sovrum.

Sen har vi ju badrummet, det är väl det som är tristast i lägenheten, men hellre att det är lite tamt som man kan piffa än att det hade varit en illgrön fondvägg eller fult klinker. Detta är ju mest neutralt, men det kommer att hända en hel del här inne, uppföljning på detta följer... :)





Sen är det ju så att vi inte bara har ett badrum utan även en gäst-toa! Det känns så lyxigt! Här i sjöstan har vi märkt när vi gått på visningar (ni som känner oss vet ju att vi gått på en del...) att det är ofta i större lägenheter att man har antingen gäst-toa eller klädkammare och vi har ju velat ha båda! Och det fick vi nu! Tjohoo! Tyvärr har jag ingen bild på den, men den ser ungefär som badrummet fast bara toa och vask.

Vi går nu ut på balkongen, som visserligen inte är sjöstadens största, men den ligger mot en fin gård, högt upp, och har sol från ca 11 till 20! Underbart - här kommer spenderas många timmar!



Sist men inte minst har vi hallen. Här ska vi ta bort garderoberna (som vi måste hitta en ny plats för, för vi klarar ju oss inte utan dem...) för att få lite mer yta och öppenhet. Vi ska även ha något annat än de tradiga klinkersplattorna, vad vet inte exakt än - tips?



Vad tror ni? Här kommer vi nog att trivas va?


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Pappa:

Fin lägenhet med stora möjligheter.

Lycka till med den - den ger er ju större möjligheter att arbeta hemma. Kram

2:a kommentar, skriven , av Mamma:

Ja, den ser ljus och fin ut, och jag vet ju nu att ni gillade den även när ni var där idag!

Kran/M

3:e kommentar, skriven , av Rozafa:

Oj så fin lägenhet, där kommer ni att trivas fint stor grattis igen! Kram/Naprapattanten;)

Kommentera inlägget här :