Jul och kuddar


Nu var det ett tag sen jag bloggade, men det har ju varit jul och grejer! I år stannade vi i Sthlm och spenderade julen med P:s familj. Julafton hos mostern, Juldagen hos farbrorn och Annandagen hos mamman. Det har varit en lugn och mysig jul i år, vi hoppade helt enkelt över all stress och alla måsten. Med tanke på flytten har vi ju inte heller ägnat nån tid åt att julpynta och greja heller direkt.

Men igår gjorde jag ett Traderaköp! Eller två, för att vara helt ärlig! I dagbädden/soffan/bäddsoffan som vi ska ha i gästrummet vill jag ha ett gäng fina kuddar och nu har jag köpt de första två.





Tyget är Josef Franks Teheran. Är de inte underbara?

Idag är också en rolig dag! Min syster med familj sitter just nu i bilen, på väg till oss för att hälsa på och det ska bli såååå mysigt! De stannar ända till tisdag så det blir värsta lyxveckan för mig! Underbart! Välkomna!

..P

Sovrumstankar


En rubrik som kanske kan misstolkas, men jag funderar såklart över inredningen i vårt nya sovrum.

P gillade (hurra!) idén om en trävägg i sovrummet, att sätta på alla väggar kände han dock inte skulle vara okej och det kan jag hålla med om. Det känns som att det rummet skulle skilja sig lite för mycket från övriga lägenheten då. Välkommen in i timmerstugan liksom. :)

Det jag däremot har funderat på är om man kanske kan ha tapet på en eller två väggar, i kombination med en vit trävägg. Jag tänker mig i så fall nåt i grått och vitt, kanske som den här:



Eller den här:



Om man tar nån av dessa just, så blir det ju bara på en vägg, men jag vet inte - vad tycker ni? Om man bara ska ha den på en vägg så tänker jag mig att den ska vara på den väggen som blir mittemot träväggen, dvs vid fotändan av sängen, och att vi ska ha en vit härlig byrå och lite hyllor på den väggen också.

I helgen gjorde vi ett fynd! I gästrummet har vi ju bestämt oss för att vi ska ha en dagbädd, som till vardags ska tjänstgöra som soffa, men som när vi har gäster blir en mysig säng.

Den här är det, men vi ska ha ett gäng Josef Frank-kuddar i den.



Och i helgen hade de rea på just den här sängen, så vi åkte direkt och fyndade den! Så nu står den i förrådet och väntar, precis som vi, på att få flytta in!



Rädda liv i jul


”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.





Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.



Jul 2011

Vit trävägg?


Idag var vi som sagt på besök i vår nya lägenhet! Lite nervösa var vi allt när vi gick dit, tänk om den inte skulle kännas lika rätt nu som när vi var där på visningen?

Men direkt när jag klev in i hallen så kände jag den - känslan som skriker HEM! Åh så underbart det var! Det kändes precis lika rätt nu som då!

Så nu har vi mätt alla avstånd vi behövde, så nu kan vi lite lättare planera inredningen. Det enda negativa vi hittade var att parketten som vi ska slipa och vitvaxa bara är 3 mm tjock... Det kan bli knivigt. Nu hoppas vi att golvfirman fixar det, annars vet jag inte riktigt hur vi ska göra. Nån som vet hur tjockt det måste vara?

Nu ligger jag här hemma i soffan och vilar min onda rygg, jag fick idag konstaterat att jag har ett ryggskott, så nu är jag ordinerad viiiila och korta långsamma promenader.

Medan jag låg här kom jag att fundera över sovrumsväggarna igen och undrar om det inte skulle bli superfint om vi satte liggande furuplankor på ena väggen och vitmålar dem, Vad tror ni? Blir det för mycket med vitlaserade golv och en vit trävägg, dessutom i annat träslag eller kan det bli den där lite naturliga, råa men ombonade känslan som jag är ute efter?

Hittade några fina bilder som beskriver det jag är ute efter:






Vad tror ni? Kan det bli bra?

Nya lägenheten


Idag ska vi få besöka vår nya lägenhet! Ska bli så himla kul! Vi ska dit för att ta lite mått på de olika rummen, som vi behöver för att kunna planera för inredningen. :) Spännande att få se den igen, vi har ju egentligen bara varit där i en halvtimme och då tillsammans med alla andra som var där på visningen. Egentligen är det ju ganska konstigt att man kan göra ett så stort köp baserat på det lilla. Så det ska som sagt bli himla spännande att se om det fortfarande känns lika bra!

Jag tänkte bjuda på lite bilder från lägenheten så att ni kan få se hur fin den är! Vi ska ju som sagt börja med att vitvaxa alla golven, och sen kommer det att målas vitt överallt utom på några väggar som ska tapetseras. Vi ska även byta bänkskiva i köket, kranen ska bytas och i många rum ska det sättas dimmade, infälla spotlights och lite andra grejer. Jag får återkomma med bilder när vi är mitt i byggdammet sen.

Här är planlösningen på lägenheten - jag tycker alltid att det är enklast att börja med den, så att man får en bild av hur rummen ligger i förhållande till varandra och så.


Vi börjar vår rundvandring i köket.


Det bästa med köket är helt klart att vi äntligen för hel kyl och hel frys!! Så mycket som vi gillar att laga mat och greja så ska det bli helt underbart!!





Vi fortsätter in i vardagsrummet.


Vardagsrummet, sett mot köket. Bakom dörren hittar man klädkammaren.


Från vardagsrummet mot hall och kök. Till höger är ingången till den inre hallen med de två sovrummen.


Från hallen med köket i ryggen.



Här ska vi ha våra fina gamla fåtöljer.

Nu backar vi ut i den inre delen av hallen, vid de två sovrummen, och tittar mot vardagsrummet.



Från den inre hallen finns ingångarna till de två sovrummen i denna änden av lägenheten.


Detta, det mindre, sovrummet kommer att tjänstgöra som gästrum tills vidare.

Det andra rummet som de som bor här idag har som barnrum ska vi göra om till vårt sovrum. Det är de större av de två sovrummen som ligger bredvid varandra.


Rummet ser smalare ut än vad det är, vi kommer att ha sängen med huvudändan till vänster i bild här.


Sovrummet mot inre hallen.

Det tredje sovrummet, som ligger bredvid köket, har de som bor här idag som föräldrasovrum, men här kommer det att bli kontor för Plink och Ground Control Engineering. :)


Det här rummet är lika stort som det som vi ska ha som sovrum (hoppas vi iaf, om man ska tro planritningen) så här kan man ju se att sängen gott och väl får plats! Om det skulle visa sig att det vi tänkt ha som sovrum blir för litet så får vi byta kontor mot sovrum.

Sen har vi ju badrummet, det är väl det som är tristast i lägenheten, men hellre att det är lite tamt som man kan piffa än att det hade varit en illgrön fondvägg eller fult klinker. Detta är ju mest neutralt, men det kommer att hända en hel del här inne, uppföljning på detta följer... :)





Sen är det ju så att vi inte bara har ett badrum utan även en gäst-toa! Det känns så lyxigt! Här i sjöstan har vi märkt när vi gått på visningar (ni som känner oss vet ju att vi gått på en del...) att det är ofta i större lägenheter att man har antingen gäst-toa eller klädkammare och vi har ju velat ha båda! Och det fick vi nu! Tjohoo! Tyvärr har jag ingen bild på den, men den ser ungefär som badrummet fast bara toa och vask.

Vi går nu ut på balkongen, som visserligen inte är sjöstadens största, men den ligger mot en fin gård, högt upp, och har sol från ca 11 till 20! Underbart - här kommer spenderas många timmar!



Sist men inte minst har vi hallen. Här ska vi ta bort garderoberna (som vi måste hitta en ny plats för, för vi klarar ju oss inte utan dem...) för att få lite mer yta och öppenhet. Vi ska även ha något annat än de tradiga klinkersplattorna, vad vet inte exakt än - tips?



Vad tror ni? Här kommer vi nog att trivas va?


Julmys med fina flickor!


Igår (lördag) hade jag fyra fina flickor och en liten mycket fin pojke på julbak och mys hemma hos oss.

Jag hade förberett bland annat en pepparkaksdeg (franska skurna pepparkakor) som låg i kylen när de kom, så det var bara att skära dem i tunna skivor och skjutsa in i ugnen!





Jag hade också på fredagen förberett en kola (chokladkola med ingefära) som vi skar upp i lagom bitar och lade i papper. Oj, de var goda!!






Carro slår i kolor.


Pernilla jobbar för fullt.

Min söta kompis Pernilla hade med sin halvåriga son Tim som charmade oss allihop - särskilt Carro som han somnade hos inte mindre än två gånger. Världens sötaste lilla Tim!!


Anna-Carin och Tim.


Carro och Tim.


Carro och Tim.

Är han inte bara den ljuvligaste ni har sett? Utöver att han är väldigt söt så är han även helt underbart lugn och glad. Han var här i flera timmar och utbrast inte ett missnöjt läte på hela tiden.

Och jag vet, det är två Carro. Den mörka är min granne och den ljusa är min ex-granne. :)

Istället för att baka traditionella lussebullar så valde jag att göra saffransbullar med vanilj och de kan jag verkligen rekommendera!! Vi gjorde dubbelt så mycket fyllning som det stod i receptet och det var verkligen pricken över i:t.



Sen gav vi oss på knäcken, och den här gången körde vi på det traditionella receptet och de blev precis såsär härligt mjuka och sega som de ska vara! Mums!



Jag avslutar med en bild av årets adventsljusstake.



Härlig tredje advent alla och tack mina fina tjejer för en underbar dag och kväll! Let's do it again next year!!

Miljövänligt och fredagspyssel


Som ni nog redan vet försöker vi i mångt och mycket att vara miljövänliga och idag när jag var och handlade och stod i städgången och letade ny badrums- och köksspray så hittade jag något (för mig) nytt.



De här trevliga produkterna är inte bara snygga, de är Svanenmärkta, Astma och allergiförbundet-märkta och klimatsäkrade! Alla Såklart-produkter tillverkas med mesta möjliga hänsyn till miljön och de är parfym- och färgfria. Jag såg i hyllan att det fanns en hel del andra produkter i serien också, så om dessa visar sig vara bra, kommer det nog bli en stammis hemma hos oss.

Imorgon ska jag ha tjejmys med julbak och julgodisverkstad  med mina fina tjejkompisar och för att piffa till det lite här hemma komponerade jag en fin helgbukett.



Fin va?

Ikväll skulle det ha varit fredagsmys med Anna, P:s bästa kompis Anders sambo. Hon fick diskbråck i onsdags stackaren och har legat pall sen dess och eftersom P och Anders är i Åre så försöker jag så gott jag kan att ta hand om söta Anna. Men nu kände hon sig lite för trött, så vi bestämde oss för att hoppa över det ikväll, så att hon kanske orkar komma hit till julbaket imorgon.

Så jag ska ikväll förbereda inför morgondagen, rensa bland kläder och andra saker inför flytten och snegla lite på Idol-finalen. Vem tror ni vinner?

Trevlig helg allihop!

Ibland går det fort


Idag gick jag och P tillbaka till Atlantis i Sickla för att prova sängen vi nästan bestämt oss för en gång till. Vi kände båda direkt att det här ju är den rätta sängen, så en halvtimme efter att vi klev in i butiken, klev vi ut igen och hade beställt drömsängen! Underbar känsla och vi var båda helt lyriska efteråt! Dock bestämde vi oss för att hoppa över gaveln tills vidare, den kändes inte lika helrätt nu som förra gången.

Den 24 februari kommer den alltså, vår nya skönhet.





Känns så helrätt och jag längtar såååå efter att få krypa ner i denna underbara säng!

Efter att vi köpt sängen gick vi och käkade lunch och bestämde oss då för att sen gå vidare till Home in Harmony, en av mina absoluta favoritinredningsbutiker, också denna i Sickla. Där har jag köpt en hel del av de möbler vi har idag, köksbordet och vardagsrumsmattan för att nämna några.

Nu gick vi dock dit för att titta på en matta till sovrummet, vi var där för nån vecka sen och blev kära i en underbar ullmatta som vi ville gå och känna på igen. De är verkligen fina, mattan kommer från Linie Design och de har flera stycken underbara! När vi står där och bläddrar kommer vi att tänka på att de även skulle göra sig ypperligt i vardagsrummet... Efter ett tags snackande med John, som har butiken, kom vi fram till att det vore himla fint att ha en i sovrummet och en i vardagsrummet. Inte exakt likadana då, men i samma serie, för att knyta ihop inredningen lite.

Det hela slutar iaf med att vi pga att det råkade vara ett erbjudande på just den mattan nu, gick därifrån med en av mattorna! Nu gäller det bara att bestämma sig för vilket rum den ska ligga i. Jag kan riktigt se hur fin den kommer att bli mot vårt nya vitvaxade ekgolv, tror ni inte?

Just nu får den bo under soffbordet på Konvojgatan, så att vi får prova på hur det skulle vara att ha den som vardagsrumsmatta, sen får vi se om den får bo i vardasgrumet även i nya lägenheten eller om det blir en sovrumsmatta.

Så här ser det iaf ut hemma hos oss nu:





Och så en närbild:


Den är såå mysig och härlig att gå på, det är som om man får fotmassage när man trampar på den! Och det är fler än jag som gillar den, någon var väldigt snabb att göra sig hemmastadd... :)



Tror ni inte att denna skönhet kommer att göra sig ypperligt till vitvaxad ekparkett?

När vi ändå stod och snackade med John så bad jag honom om lite hjälp med tapetvalet till sovrummet och han kom då med ett väldigt bra alternativ! Vad tycker ni?

Detta är Harlequins tapet Passion.







Jag tror att den skulle kunna bli riktigt fin!

Inredningsdjungel


Oj, vilken djungel det är, det här med inredning... För tillfället fokuserar jag mycket på sovrummet, eftersom jag tycker att det är det rum som är viktigast att få klart först, så att man har en vilsam plats att sova och ta igen sig på. Resten av lägenheten är ok om den är kaos ett tag i, så länge jag har en skönt och vilsamt sovrum att dra mig tillbaka till.

Igår var vi som sagt ute och kollade på tapeter och jag undrar alltid varför det där tapeten som jag ser framför mig aldrig finns? Eller varför den gömmer sig? Vi hittade ändå en hel del fina, men ingen som kändes helrätt. Egentligen var vi ju ute efter en tapet med "sval" känsla, jag vill gärna att rummet ska andas nordisk natur, men på nåt sätt så hittade vi bara ganska romantiska tapeter, i blått och vitt. Och nog var de fina alltid, men jag undrar ändå var den där drömtapeten gömmer sig...?

Jag kikade lite på den här:



Och tänkte i så fall ha denna på två väggar och sedan en blå- och vitrandig tapet på de andra två.

Eller den här:



Också denna på två väggar och på resterande två en blå- och vitrandig.
Och även om jag tycker att dessa två är superfina, så är det ändå inte alls det jag var ute efter. Jag inser att tapeten som skulle passa bäst, är den här:



Men den är det så otroligt många som har, så den vill jag inte ha av den anledningen... Men ändå så är det ju helt klart den som passar bäst in i den tanke jag har om sovrummet. Vad tycker ni?

Sen är det ju den där med mattan... Sängen vi troligtvis kommer att köpa visade jag ju en bild på i mitt tidigare inlägg, tänk er den, i ett rum med vitlaserad ekparkett, en fin tapet (!?) och så en så här matta under:

Den passar alldeles ypperligt tycker jag, men är svår att få tag i i rätt mått - jag vill ha den i 240x240, men alla mattor är ju för sjutton rektangulära, men inte kvadratiska. Och ska man måttbeställa en sån här baby får man punga ut med ca 20 000 spänn. Hmm.

Jag kan visserligen tänka med en fluffig vit/beige matta också, men hittar ingen som känns schysst. Det värsta som finns är en matta som inte är tillräckligt tät, det känns ju så billigt! Så om någon har nåt bra matt-tips, snälla hjälp mig!

Igår röjde vi i vårt källarförråd och oj vad effektiva och duktiga vi var! Vi har ju fått behålla det lilla extra förråd som vi hyr av föreningen, även ett tag efter vi flyttar ut, så tanken är ju att få in så mycket som möjligt av våra prylar där. Och nu har vi faktiskt nästan tömt vårt ordinarie förråd och ändå inte fyllt det andra. En bil gick till tippen, men resten är faktiskt bara ompackat och strukturerat - så himla skönt! Idag ska ge mig på hyllorna ovanför våra garderober i sovrummet - där har vi en hel del bråte som nog kan rensas ut.

Sen ska vi åka en sväng till sängbutiken i Sickla igen och prova den säng som vi troligtvis kommer att välja, och om allt går väl kanske vi har beställt en ny härlig säng, innan den här dagen är över.

Wish me luck!

Äntligen fredag!


Så var den här, dagen de flesta väntar på under arbetsveckan - FREDAG!! Det har för mig varit en lite extra tung vecka, med mycket jobb, jetlag och förkylning, så jag är lite extra glad för den här fredagen. :)

I helgen blir det föga förvånande lite planering inför flytten! Vi ska ut och börja kika på tapeter och eventuellt även köpa en säng. Apropå sängar - vilken djungel det är! Jag lovar att vi har provlegat (hur lät det då?) de flesta sängarna i StorStockholm och det blir inte så mycket lättare för det! Problemet för oss (eller mig egentligen) är ju min förbenade rygg med flytande ryggkotor. :) Jag är ju som ni vet väldigt överrörlig i mina leder, men inte på de här roliga spexiga titta-vad-jag-kan ställena, utan snarare så där i knäskålarna, handlederna och då mellan ryggkotorna. Nåja, det var ju inte det som detta ksulle handla om, utan sängarna. Vi har iaf hittat en riktigt bra som jag har som klar favorit, en VILA-säng i butiken Atlantis ute i Sickla. Vi har väl några kvar att prova, men annars blir det nog den. Den ser ut ungefär så här:



Men vi ska förstås bädda den i ljuvliga Lexingtonlakan i vitt och himmelsblått. Jag tänker mig vårt nya sovrum som en nordisk natur, allt ska gå i vitt, grått, ljusblått och lite brunt, som våra vackra naturfärger här i norr. Jag tror att det kommer bli ljust och vilsamt - vad tror ni?

Nu gäller det bara att hitta en lämplig tapet till rummet, har ni några förslag där ute?

I övrigt blir det nog bara en massa mys i helgen, ska förhoppningsvis hinna träffa kära vänner och ta det lugnt!

Trevlig helg alla!

Hemma igen


Ja, det blev visst ett litet avbrott i bloggskrivandet. Jag har varit så fruktansvärt trött de senaste dagarna, både pga jetlag och förkylningen. Nu tror jag dock att båda börjar släppa taget om mig och jag försöker komma tillbaka till vardagsrutinerna igen.

I söndags då jag landade så var det ju riktigt blåsigt! Ni nere i Skåne hade det såklart tusen gånger värre, men att flyga i 12 sekundmeter med uppåt 16 i stormbyarna var ingen dans på rosor... Under inflygningen (landade på Bromma) så svajade planet vad som kändes 3 meter uppåt och 3 meter neråt och det såg ut som att vi skulle slå i vart och vartannat hustak på vägen ner. Men som tur var gick allt bra och väl nere möttes jag av min fina P och ett stort leende. Kändes skönt att vara hemma igen.

Väl hemma möttes jag av en extremt välstädad lägenhet, 20 röda rosor, tio rosa gladiolus och nya fina blommor i alla fönster. Ibland gnistrar de till, de där männen. :) Efter en skön dusch serverades det en fantastisk middag bestående av en förrätt på pilgrimsmusslor och till varmrätt blev det oxfilé. Mums säger jag bara.

Sen var det sjukt svårt att hålla ögonen öppna, jag hade varit uppe i ett dygn, så innan klockan slog 22 sussade jag sött i min säng. Ett tag iaf. Kroppen var ju inställd på Koreatid vilket innebär plus 8 timmar och mitt i natten vaknade jag och kroppen trodde att det var morgon. Efter ett tags vridande och vändande lyckades jag dock somna om, men halv sex var det kört och jag låg och drog mig en liten stund tills P:s klocka ringde och sen gick vi upp.

Veckan har sedan varit fullproppad med jobb och så fortsätter det. Mycket att göra efter att man varit borta, även om jag jobbade från Korea.

Idag har jag två roliga möten, ett om en timme med en kille som förhoppningsvis ska programmera min nya webbsida och ett efter det med en tjej som jag sålt in på ett uppdrag på Polarn O. Pyret. Så nu har jag snart två konsulter ute på uppdrag, det känns sååå spännande! Jag har redan hittat en superduktig tjej som hjälper mig med texter och upplägg till nya webbsidan så nu hoppas jag att killen jag snart ska träffa är bra så att vi kan få den nya sidan på plats snart! Till nyåret är målet att sidan ska vara up and running! Så håll utkik!

Spännande tider nu! Utöver jobbet är det ett väldigt genomgående tema på samtalsämnet här hemma - nya lägenheten!! Vad ska vi ha för tapet? Hur ska vi göra med matta i klädkammaren? Var ska vi hitta en matta som ser ut precis som vi vill och i rätt mått? Ska vi anlita målare? Vem ska slipa golven? Vad ska vi ha för bredbandsleverantör? Ja, många frågor blir det, och vi är båda så sjukt peppade och glada!

Nu måste jag rusa, viktiga möten på schemat! Ikväll blir det julmiddag med P:s jobb. Härligt med små företag, på gamla jobbet fick inte respektive följa med. :)

Kram alla!