Inflyttade!


Vi är på plats.

Så var vi äntligen här! I fredags morse gick jag upp redan 05.30, Ps klocka rinde då (han skulle till jobbet) och jag var alldeles för uppspelt för att kunna somna om. Så jag drog igång direkt på morgonen och kånkade grejer för hand över gatan och började städa utr det lilla kyffet.

Vid lunch kom Ps pappa och då började flytten på riktigt. (Stackars P satt sönderstressad, fast i möten till klockan 15.) Vi lyckades med gemensamma krafter att tömma nästan hela kyffet och nästan hela förrådet i gamla föreningen, innan P kom hem. Mitt i allt flyttkaos kom målarna och började måla lister, foder och hallen klart. Full rulle med andra ord.

När P väl kom hem stack han och hans snälla pappa och hämtade släpet och resten av grejerna, både från Bredängförrådet och gamla stället och till sist även soffa, matbord, stolar och grejer som vi hade i vårt nya förråd här i huset.

När klockan var 21 var allt utom katten på plats. Vi ville inte släpa in henne mitt i allt flyttkaos med öppna dörrar och massa folk. Bättre att hämta henne när det lugnat sig, så det gjorde vi. Beställde pizza, hämtade fina Cosmos och slog oss ner på golvet och åt och klappade katt. Mys.

Klockan 17 hände det bästa på hela dagen, dvs att sängen kom! Som jag längtat!

Tror ni jag läntade efter att bädda och gå och lägga mig?

Till klockan 01 fick jag dock hålla mig, men sen var vi båda helt slut och var tvungna att ge upp. En dusch och lite nya lakan senare infann himmelriket sig. Oj vad skön den är! Vi hann dock knappt märka det, eftersom vi båda slocknde mer eller mindre omedelbart, som två barn på nyårsafton.

Jag har inte så mycket bilder ännu, det har varit lite mycket annat, minst sagt, men några bilder på hur golvet blev måste jag ju bjuda på.Svårt att fånga på bild, men det är verkligen precis som jag tänkt mig och jag kunde inte vara nöjdare!Vad tycks?

Igår på förmiddagen var P tvungen att åka iväg, han åker nämligen i detta nu Vasaloppt Öppet spår - heja älsklingen! Så jag var själv hemma och fick för mig den briljanta idén att jag skulle åka till IKEA och handla den där byrån vi bestämt oss för, nämligen den här, Hemnes byrå med 8 lådor.


Generellt sett är jag inte så förtjust i IKEA-möbler och har nästan inget därifrån hemma hos oss, men när vi började leta byrå så var det ändå denna som vi fastnade för. Dock är jag inte helnöjd med knopparna på byrån och har därför bestämt mig för att byta dem, till såna här.Dessa godingar har jag införskaffat på Byggfabriken, en underbar butik som säljer en himlans massa fina inredningsdetaljer från gamla svunna tider. Här i Sthlm ligger de på Högbergsgatan, men de har även en butik i Malmö.

Sagt och gjort, jag begav mig till IKEA och letade upp byrån. Jag visste ju sen då vi köpte Hemnes dagbädd att jag kunde vänta mig att den skulle vara tung. Det visade sig att den vägde inte mindre än 82 kg! Haha, tänk er mig, lilla myggan, köper en byrå som väger 82 pannor!

Men skam den som ger sig.

Jag lyckades både få ut den till bilen och upp i lägenheten, så resterande del av dagen igår ägnade jag åt att montera den och sätta nya handtag - och det blev såååå bra! Vi ska ha den i sovrummet, kanske jag ska tillägga.


Stommen är uppe.


Och efter mycket jobb, blev det så här. Vad tycker ni om handtagen? Jag är såå nöjd!

Och för er som undrar hur katten mår, så kan jag bara säga att hon är rätt relaxed... :)


Så här ser det ut just nu.

Nu är pausen slut, dags att fortsätta jobba här hemma - mycket kvar! Dock kommer vi inte kunna göra allt så snabbt som jag hade hoppats, målarna har en del jobb kvar och det gör ju i sin tur att vi inte kan ställa saker på sina rätta platser ännu, men man får jobba med det man kan!

Hej hopp, ha en skön söndag!


Shoppat


Idag har jag shoppat.

Vid lunchtid idag åkte jag in till stan för att besöka Svenskt Tenn och titta på krukorna "Hortus" som jag så gärna vill ha. Plus för att äta lunch med en av min bästa vänner. Tyvärr hade de inte krukan inne i rätt storlek, men jag tittade på storleken mindre, som i övrigt är exakt likadan och den är ju så fin! Den fanns däremot i lager i webbshopen, så nu har jag klickat hem två stycken därifrån. Tänker mig att jag ska ha vita hortensior i dem.


I love them.

Efter besöket på Svenskt Tenn gick jag och mötte upp min vän och åt sen en smaskig lunch, för att sedan bege mig vidare till Åhléns för att titta på gardiner. Jag har nämligen ändrat mig angående hissgardinderna. I alla fall i vårt sovrum. Har bestämt mig för att sätta en takskena från vägg till vägg och ha hellånga vita gardiner som när man drar för dem, täcker hela väggen. Tror det kommer att kännas väldigt ombonat och "inrett".

På vägen hem besökte jag lägenheten och golvsliparen som var i full gång. Nu kan man verkligen tänka sig hur det ska bli, det enda svåra nu är att avgöra hur vitt vi ska ha det, jag blir så osäker. Ska dra med P över ikväll för att kolla golvproverna en gång till. Imorgon åker färgen på  - sjukt spännande!

Nu är det dags att tända massa ljus, fryser ihjäl här i lilla kyffet!

Jobba, jobba, jobba!


Oj vad vi har jobbat.

Ledsen att det varit tyst i bloggen ett tag, men vi har jobbat mellan 7 och 00 i flera dagar nu och när vi väl kommit "hem" till lilla kyffet har det bara inte funnits energi. Men oj vad vi har fått mycket gjort!

På fem dagar har vi (med hjälp av en målare i ca 15-20 timmar), slipat tapetskarvar, spacklat och slipat alla väggar, målat alla väggar utom hallen två varv, satt tapet i både sovrum (2 väggar) och kök (två väggar) samt fått upp träpanelen i sovrummet. Helt sjukt fort har det gått!

Eftersom jag redan visat bilder från spackling och målning, nöjer jag mig med att visa panelen och kökstapeten idag.


Halvvägs.


Och så här blev det! Nu ska bara golven bli vitvaxade och golvlisterna målade också så är faktiskt sovrummet klart för inflytt! På fredag kommer nyinköpta sängen och flyttlasset! Can't wait!!

I köket satte vi som bekant tapeten Kippis från Marimekko och jag kunde inte vara mer nöjd med vårt val! Den blev bara så himla bra! Vi satte den både på stora köksväggen och på en liten snutt på andra sidan om fönstret, detta bara för at få bort fondväggskänslan, det gillar jag inte!


Första våden uppe.


Och så här blev det. Behöver jag säga att jag är nöjd?

Den tapeten till ett så småningom förhoppningsvis helvitt kök, kommer bli så sjukt fint!

Igår hann vi till och med ta en sväng till Bredäng (där vi har Addspace-förråden) och hämta ett flyttlass som nu står staplat i badrum och klädkammare. Det hade vi inte räknat med.

Och i morse kom golvsliparen.

Jag var där och mötte upp honom och gick igenom vad som skulle göras och sedan stannade jag kvar i ca en timme för att kolla hur det gick till. Sedan kallade plikten och jag var tvungen att börja jobba. Man är ju så sugen på att stanna kvar i lägenheten hela tiden, svårt att slita sig.

Bjuder på ett litet smakprov på vad som komma skall...


It's time.


Här har han slipat halva vardagsrummet första varvet. Man kan nästan tänka sig hur ljust och fint det kommer att bli. Efter första slipningen skulle han köra en vända till med lite finare papper och sen alla kanter, lister och detaljer. Kan nog ta ett tag.

To be continued.

Renoveringen har börjat


Så var vi äntligen igång.

Igår fick vi nycklarna till vårt nya hem, oj vad jag har längtat! Direkt efter att vi var klara hos mäklaren stack vi till lägenheten, vilken känsla det var att kliva in i sitt nya hem för första gången - underbart!

Vi hade dock ingen tid att slösa så på med arbetarkläderna och börja jobba! Vi har ju igår, idag och imorgon en målare som hjälper oss och det är verkligen guld värt! Inte nog med att han jobbar fyra gånger snabbare än vi vanliga döda, men han är även superschyst och låter oss vara med och jobba och han lär oss hur man gör så att allt blir rätt från början.

När vi var på visningen tänkte vi inte så överdrivet mycket på tapeterna, visst, vi visste att vi skulle vilja måla vitt och fixa, men när vi väl kom dit nu så insåg vi hur fula de faktiskt var.

Här kommer före och efter i vardagsrummet.


Före


Efter. Dock bara målat en gång, men man ser ändå hur det kommer att bli.

Lite skillnad va?

Redan första dagen hann vi med att spackla och slipa nästa överallt så när vi kom i morse kunde vi börja måla direkt. Och oj vad vi ha målat! Nu när vi gick hem ikväll är allt målat ett första varv, utom kontoret och klädkammaren. Pust. Man märker vilken kontorsråtta man är i vanliga fall, två långa dagar i hantverkarbranschen och man har ont i hela kroppen.Det bästa som hände idag var att tapeten i sovrummet kom upp! Jag hade ju en bild i huvudet av hur det skulle bli och jag kan bara säga att det blev snudd på ännu bättre än jag trott - jag är så nöjd! Vad säger ni?


Sovrummet när det är spacklat och klart.


Sovrummets andra vägg som ska få tapet.Första våden på plats.Och färdigt resultat. Nå?

På tredje väggen ska vi ju sätta vitlaserad furupanel och det kom snälla Yngve över för att hjälpa oss med ikväll. Det tog en stund att få upp alla 24 träplankor till femte våningen, via trappan... De var för långa för hissen så killarna fick skicka dem mellan trapporna, medan den ene höll i den sprang den andre upp en våning och tog emot, och langade sedan plankorna uppåt, medan den andra sprang upp två våningar till en våning över den som langade. Och så höll de på, två brädor i taget... Så det är kanske inte så konstigt att de inte hann så långt, men tre brädor sitter nu på plats på den vägg som vi ska ha huvudändan av sängen mot och man kan redan se hur fint det kommer bli!!


Första brädan måttas in.Och sätts fast.

Jag får återkomma om hur det blir senare, vi kommer troligtvis att fortsätta med detta på lördag då ytterligare snälla kompisar kommer och hjälper oss.

Ikväll har öven min kompis Fredrik varit och hjälpt oss att måla, guld värt!

I klädkammaren satt det bara en klädstäng med ett hyllplan ovanför och där har vi bestämt oss för att försöka inreda lite smartare.Här ska det bli specialbyggd förvaring a la P & P, fortsättning följer.

Nu måste jag hoppa i säng, uppställning halv sju imorgon igen så jag behöver verkligen sova nu!

God natt!

6 år och en ny lägenhet


Idag har jag och mitt hjärta varit tillsammans i 6 år.

Oj, vad tiden har gått fort. Men samtidigt som det känns som om vi träffades igår känns det också som om vi alltid varit tillsammans.

Vi brukar vara väldigt duktiga på att fira och göra mysiga saker tillsammans, både när det finns något att fira och inte. :) I år har vi dock lagt det stora firandet på hyllan till förmån för nya lägenheten. Eller egentligen har vi bara skjutit på det. Just nu ligger ganska så mycket fokus på lägenheten som vi får nycklarna till imorgon!

Igår fick vi reda på att P:s snälla pappa som skulle hjälpa oss med renoveringen ons-sön ligger däckad med feber och förkylning. Panik! Men såklart ska han stanna hemma och vila upp sig!

Som tur är har vi ju världens bästa vänner och familj, så vi har bokat upp kvällar och helgen med ett antal vänner som kommer förbi och ska hjälpa till! Det är ju en hel del som ska hinnas med innan golvfirman kommer på måndag. Vi får se hur långt vi hinner. Spännande tider.

I helgen försökte vi dock att bara göra mysiga saker och umgås med varandra, vi var ute och fikade på Värmdö, åkte längdskidor i Ågesta och shoppade lite.

Jag är uppväxt med föräldrar som gillar färg och form och i mitt barndomshem fanns alltid klassikern Alvar Aalto-vasen på bordet. Nu var det äntligen min tur att införskaffa en! Just nu står den här hemma i lilla kyffet, fylld till bredden med fantastiskt vackra tuplaner som P kom hem med till mig i fredags.


I love it.

Bjuder även på två bilder från skidspåret i söndags. Det var underbart väder och så vackert ute.

Nu är det dags för en kopp kaffe och lite jobb.

Bloggar på Byggla


Idag fick jag en rolig kommentar på mitt inlägg "Kökstankar".

Vendela på sajten Byggla har uppmärksammat min blogg och därmed också vårt projekt. Hon tyckte att mina idéer var så spännande att hon bad mig blogga även på deras sajt.

För er som inte känner till Byggla så är det en sajt för olika byggprojekt, där man kan dela med sig av det man gör, men också hämta inspiration från andras projekt.

Det här händer kanske folk för jämnan, men jag känner mig ändå utvald och speciell och väldigt glad över att bli tillfrågad, så självklart har jag startat ett projekt på deras sajt.

Ni hittar mig här, projektet har jag döpt till "Från standard till personlighet", för det tycker jag passar bra.

Välkomna att följa mig även där.

Golvet


I höstas, innan vi köpte lägenheten, hittade vi en annan lägenhet som vi blev jätteförtjusta i, men säljaren tog tillbaka den från marknaden och sålde alltså inte. Det var i den lägenheten jag fick med P på spåret att ha vita golv! Jag har ju velat ha det ganska länge, men min kära P har stretat emot lite och inte kunnat se hur det skulle bli framför sig. Men här, i den lägenheten, föll han som en fura han med. Till min stora glädje förstås! :)

Men igår då vi var och tittade på golvproverna blev jag himla osäker på hur jag ville att det skulle se ut, det är ju så svårt när man står och tittar på de där små proverna. Så när vi kom hem mailade jag till mäklaren som visat oss den andra lägenheten och frågade om inte han kunde maila mig bilderna - och det gjorde han. Så jag tänkte visa er hur det såg ut där, så får ni en bättre bild av vad vi är ute efter. Det ser lite vitare ut på bilderna än det var i verkligheten, men det är ganska mycket vitare än de bilder jag visade igår.Oooh, det kommer bli så fint!

Nu ska vi hälla upp varsitt glas rött och fixa lite med papper och avtal och grejer inför flytten.

Ha en mysig onsdagskväll alla!

Kökstankar


Jag kan inte sluta tänka på vår nya lägenhet.

Hela tiden snurrar möbleringstankar, färger och inredningsidéer i mitt huvud. Tur att jag jobbar så att jag tvingas tänka på nåt annat emellanåt. :)

Senaste tankarna handlar mycket om köket. Som det ser ut nu är det ju rätt så plain, och både jag och P vill ju gärna ha det lite roligare än så, lite mer genomtänkt än standardvalen. Så här ser det ju ut nu:På väggen till höger här ska vi ju ha Marimekko-tapeten Kippis, och den kommer jag även vilja att vi sätter på den utåtgående hörnan precis till höger om kyl och frys på bilden, bara för att undvika fenomenet fondvägg. Jag skulle gärna vilja ha tapeten på alla väggar, men tyvärr finns det ju inte mer vägg än så.Här ser man köket som ju är fräscht och fint, men som sagt lite "standard". Det kommer ju bli stor skillnad med det vita golvet och tapeten, men vi vill även byta bänkskiva och nu är jag även sugen på att byta kakel...

Bänkskivan är i fult laminat så den bara måste bort och då är jag jättesugen på en helvit bänk i naturmaterial, gärna med nedsänkt diskho och ta bort den rostfria diskbänken helt.

Istället för kakel skulle jag vilja ha en hel glasskiva, gärna vit, så vi sen belyser med spotar.

Lite åt det här hållet.Jag tror det skulle bli riktigt snyggt!

Favoritte


Åh vad jag längtar efter att få krypa upp i min egen soffa med en stor kopp av mitt (för stunden) favoritte! Jag älskar alla Kusmi-téer, men Anastasia är min favorit! Tills vi är på plats i vårt nya hem får jag nöja mig med en fåtölj här i övernattningslägenheten. Tur att téet smakar likadant i alla fall. :)
Idag har vi varit och träffat golvfirman som ska fixa våra golv och tittat i deras showroom. Jag kände inte att de prover de hade på plats riktigt stämde överens med hur jag hade tänkt mig att golvet ska se ut, så vi diskuterade olika lösningar och nu ska vi tillbaka på tisdag i nästa vecka och titta på lite nya prover som han skulle ta fram. Nervöst.

VI hade pratat om att bara slipa och sedan vitvaxa med en vit/transparent hårdvaxolja, men nu tyckte jag att det var lite för mörkt fortfarande så alternativet vi ska titta på är nu att första slipa, sen vitlasera och sist köra den vita hårdvaxoljan. Vi får se på tisdag hur proverna ser ut.

Svårt att hitta bilder som kan visa hur jag vill ha det, men nåt sånt här är väl rimligt att det kommer att bli. Fast jag vill egentligen ha det ännu lite vitare än så här. Vad tycker ni?

Man önskar ju att man hade ett fint furugolv istället för en ekparkett att jobba med, men nu får vi göra det bästa av det vi har. Jag tror att det kommer bli superfint när det väl är klart.

Nu ska jag koka mig en kopp te till och se slutet på Project runway.

Ha en skön tisdagkväll!

Hissgardiner och nya kuddar


Jag är sugen på hissgarider.

Tror att det kan bli himla fint i vårt nya sovrum, och kanske även i gästrummet. Men vad ska man ha för några? Min spontana tanke var att de skulle vara enkla, vita, gärna med nån knytanordning på. Men sen kom jag på att det kanske kan vara fint med randiga, eller i linne eller kanske lite beiga. Jag vet att det låter tråkigt, men i vårt sovrum ska det ju vara lite svalt och naturnära är tanken. Med det vitvaxade golvet, den vita träväggen, den ljusgrå björktapeten och vit/grå ullmattan.

Kikade lite på nätet ikväll på dessa:


Vad tycker ni?

Sen måste jag ju bara berätta att jag nu beställt ytterligare två härliga Josef Frank-kuddar till gästrummet, den här gången i tyget Windows. Nu börjar det blir en liten samling och jag kan knappt bärga mig tills jag får puffa dem och lägga dem i gästsängen!Nu ska jag faktiskt unna mig en liten slurk vin, trots söndagkväll. Ha en mysig sista stund på helgen alla!

Hortus I want you


Vill ha. Vill ha. Vill ha.

Underbara Hortus i mässing från Svenskt Tenn.Designen är såklart Josef Frank, anno 1938 och jag är helt kär i den här krukan! Den är ju förstås lite dyr, särskilt när man helst skulle vilja ha två stycken...

Den finns i två mindre varianter (den här är 30 cm hög och 28 i diameter), de är såklart inte lika dyra, men heller inte likadana som den stora. De finns i 16 respektive 12 cm höga.Båda varianterna är fina tycker jag, men den stora är magnifik.

Vill ha.På frukostbordet


Hemma hos oss huserar just nu denna favorit på frukostbordet.Nyttig müsli från Finefood här i Hammarby Sjöstad, helst tillsammans med turkisk yoghurt - mums!Hurra för ärligheten


Idag när jag tankade bilen pratade jag i telefon samtidigt och lyckades då med konststycket att lägga ifrån mig plånboken på bensinpumpen och åka därifrån... Upptäcker detta ca en halvtimme senare och åker tillbaka med andan i halsen för att upptäcka att den (inte så förvånande) var borta.

Suck och stön. Upp med telefonen. Ringde Nordea, SEB och polisen och spärrade allt. Just korten är ju inte så surt att bli av med, men själva plånboken, min underbara Marc Jacobs plånbok som jag unnade mig när vi var i Seoul 2010 (och som dessutom inte finns att köpa längre) är ju himla trist att bli av med!

Jag hade visserligen inte mer än ca 20 spänn i den, men desto tråkigare var det ju att bli av med alla utläggsskvitton för hela januari, som jag hade i sedelfacket. De har ju inte direkt en tjuv nån nytta av iaf...

Men hör och häpna! En dam vid namn Anita ringde nyss till P, hur i jösse namn hon nu hittat hans telefonnummer före mitt men det kan ju kvitta, och sa att hon hade min plånbok!!! Så klockan 22 ikväll ska vi möta henne och få tillbaka den! Helt fantastiskt!

Nu känns det ju lite surt att jag redan hunnit spärra alla kort, men hellre det än att nån skulle handlat upp en massa för mina pengar!

Nej, idag utropar jag ett rungande HURRA!! för ärligheten! Tänk om det fanns fler Anitor här i världen!