Fina barn


När min syster med familj var här och hälsade på över nyår tog min syster i vanlig ordning ett gäng fina bilder.

Den här är från Saltsjöbaden, på väg in till fiket.



De här togs hemma hos oss när jag myster med barnen.


Ella och jag.


Vincent och jag.

En kväll hade jag och Ella myskväll, jag tappade upp ett bubbelbad till henne och tände massa ljus i badrummet och så satt hon och myste i badet och jag satt bredvid och så pratade vi om allt mellan himmel och jord. Så himla mysigt! När hon badat klart fönade och lockade jag hennes hår, så att hon blev så här fin! Är hon inte för söt?





Världens sötaste små syskonbarn! Love you so!

Garden Glory


Fick ett tips av min syster om en underbar sajt. När vi väl köpt drömhuset och jag har min trädgård ska jag helt klart ha en sån här!



Ni som blir lika kära som jag, kan titta här.

Sjukling


Vi har en liten sjukling där hemma. En snuvig liten stackare som nyser och sprätter och snuvar. Lilla stackaren.



Mestadels ligger hon här i sängen och sover. Nu hoppas vi bara att det inte blir värre.

Puss på dig lilla fina katt.

Full vecka


Pust, fullt upp den här veckan.

Har äntligen kommit igång med träningen igen och det är ju sååå skönt! Känner att ryggen blir bättre och bättre efter varje pass, så nu håller jag tummarna för att det här gamla ryggskottet är på väg bort! Det här med att inte ha någon dusch hemma har verkligen funkat som ett incitament för att gå till gymmet. Skönt att få in rutinen igen. Jag är ju van att träna flera dagar i veckan så det har varit jobbigt de här månaderna då jag inte kunnat göra nånting.

Det enda som är lite trist nu är att jag inte kan träna riktigt som jag brukar och vill, exempelvis är det fullkomligt omöjligt att springa, det som jag blivit så förtjust i. Så nu blir det med crosstrainer, power walks och styrka, men så länge jag får röra på mig så ska jag inte klaga! :)


Vi har nu äntligen kommit igång ordentligt med planerna för lägenheten. Golvfirman är bokad, målaren likaså och idag ska jag beställa tapeterna. Det blir till att börja med björktapeten i sovrummet och Marimekkotapeten i köket. Ja, jag har tänkt om och hoppas på att jag inte kommer uppleva den som fyrkantig när den väl sitter på väggen. Återstår att se hur det blir... Lovar att återkomma med bilder från renoveringen. Min favvo-tapet, den med guldbladen, avvaktar vi med. Jag känner att jag måste vara lite i lägenheten, se golvet klart och våra möbler på plats, för att veta vad jag ska göra med resten av väggarna. Men det känns superkul att vi kommit såhär långt!

Nu kan jag knappt vänta på att få nycklarna till vårt nya hem! Exciting!!!

Skidhelg i Grönklitt


Igår eftermiddag satte vi oss i bilen och började resan upp till Orsa och Grönklitt där vi ska spendera helgen. Vi har hyrt en stor stuga tillsammans med ett gäng kompisar och ska åka skidor. P ska ju köra öppet spår så han behöver verkligen träna, med tanke på att vi inte haft nån snö alls i Stockholm i år.

Tankaen är att jag också ska åka lite, men tyvärr sa ryggen ifrån för mycket idag så jag vågade inte ge mig ut. Jag är ju ganska mycket av en nybörjade och ett litet misstag så trillar jag och då gör jag nog skadan än värre än vad den redan är. Hoppas på att det känns bättre imorgon så att jag kan ta en tur då.

Nu i eftermiddags tog jag iaf en långpromenad här i Grönklit, här är verkligen vackert!







Ikväll ska jag och P laga maten, vi har delt upp ansvarsområdena för att förenkla det hela lite, så nu ska jag ta en lång skön dusch och sen göra mig i ordning för kvällen.

Puss & kram!

Handkräm


I måndags när jag skulle till underbara Madde på Skinneruds nagelvård för att fixa tassarna så anlände jag lite tidigt till Årsta torg där hon har sin salong. På samma torg ligger även en underbar liten butik vid namn Vilda Victoria. I butiken trängs fina smycken med doftljus och inredningsdetaljer. Butiken är ganska liten men man kan med lätthet stå och stirra på samma hylla i tio muniter, för där är så mycket fint!

Den här gången föll valet på en ny handkräm, från "Love+Toast", doften jag valde heter "Paper flower" - vad nu det är. Krämen är underbart skön, känns lyxig, doftar gott och går snabbt in i huden och gör händerna mjuka och smidiga.

Det bästa av allt är ändå att den är helt parabenfri, icke djurtestad och den innehåller inga artificiella färgämnen! Dessutom går en del av intäkterna till Girls Inc.





Och visst är den rätt fin att titta på också?

Jag vet att det varit lite tyst i bloggen på sistone, det är dels pga flytten såklart, men även för att jag i tisdags fick feber och fick gå hem från jobbet. Så igår låg jag i sängen hela dagen och sov från och till. Idag känner jag mig bättre och i eftermiddag bär det av mot Orsa för en härlig längdskidåkarhelg med ett helt gäng kompisar! Vi blir tio pers och ska dela på en stor stuga, kommer bli mys! Jag kommer nog dock inte åka så mycket, dels för att jag haft feber i två dagar och dels för det där j-la ryggskottet jag aldrig verkar bli av med. Men helt kan jag nog inte hålla mig, måste få åka, bara liiiiite. :)

Hejdå lägenheten


Ja, i helgen var det då dags att flytta ut. Lite vemodigt samtidigt som jätteskönt. I fredags packade vi och fixade hela dagen och i lördags morse stod kompisarna redo med uppkavlade ärmar och hjälpte oss att bära. Underbara vänner vi har!

Själva utflytten tog inte mer än 2,5 timme så vi kunde börja flyttstäda redan på lördagen och hann nästan klart innan dagen var slut. På kvällen gick vi ut och åt med våra grannar som otroligt snällt nog hjälpt oss med flyttstädningen, så vi bjöd dem på middag som tack.

Igår var vi uppe och plockade fördigt med det sista, och nu är lägenheten städad, tom och nycklarna lämnade till de nya ägarna.

Hejdå lägenheten, du har gett oss många fina stunder.



Underbara skor och tapetångest


Jag älskar skor.

Jag tror att alla som känner mig vet det. Och nu har jag adderat två nya par till samlingen! Igår när jag varit och hälsat på underbara Pernilla och hennes plutte-Tim, så tog jag vägen förbi Liljeholmens galleria för att byta en blus jag köpt på H&M. Eftersom jag senare skulle möta upp P för att åka till Björklund & Wingqvist för att kolla på tapeter, slog jag ihjäl en timme bland butikerna. Jag hamnade på Bianco skor och det visade sig att de skulle stänga ner den butiken och just som jag stod och fingrade på ett par underbara boots som jag velat ha så himla länge smyger expediten upp och säger att, imorgon börjar vi vår stora utförsäljning, men om du vill kan du få köpa dem för halva priset redan idag. Men hallå, det är ju ett lite för bra erbjudande för att tacka nej till.

Sagt och gjort, för endast 550 pix blev de här godingarna mina.





Just som jag står där och provar så är det som om jag dras till en hylla, där stod de mest underbara pumps jag sett och av nån konstig anledning så råkade de också få följa med mig hem! :) De kommer vara underbara på nästa fest (så kom igen nu, bjud till!), men jag kan äve se dem till ett par svarta stuprörsjeans och kavaj, eller varför inte ett par slitna jeans och en enkel vit blus?







Efter fyndandet skyndade jag iväg för att möta P och som sagt kolla på tapeter. Oj vilken ångest det är!! Det finns ju så mycket att välja på och samtidigt så lite som känns helt rätt! Vi hittade tre tapeter som vi nu funderar på, eller igår hade vi mer eller mindre bestämt oss för dessa, men nu när jag ser den vi tänkt till köket så ser jag att den kanske kommer att upplevas som om den har ett lite fyrkantigt mönster. Det upplevde jag inte när vi såg den igår så vi får nog ta en tankevända till på den. Tapeten jag syftar på är Kippis från Marimekko.



Annars gillar jag verkligen mönstret och färgerna i denna och tror att den skulle göra sig fint i vårt nya kök - vad tror ni?

Till sovrummet hittade vi denna pärla, den tror jag blir jättefin till det vitlaserade golvet och den vita träväggen, tror inte ni?



Mot väggen som vi i så fall ska ha den här tapeten på, kommer vi även att ha en byrå och kanske några hyllor, så den kommer inte synas så mycket utan är bara tänkt till att förstärka känslan av sval, nordisk natur i sovrummet.

Sen hittade vi en tapet till som jag bara blev dödsförälskad i! Vi har inte bestämt var vi ska ha den än, men det lutar åt att ni som kommer och bor i vårt gästrum får njuta av denna pärla.



Den heter Kallianthi Beads och tillverkas av Midbec.

Åååh, nu vill jag verkligen få tillgång till lägenheten och börja fixa! Men det dröjer ca 6 veckor tyvärr...

Idag är det sista pack- och fixdagen här hemma, imorgon flyttar vi ut från det som varit vårt hem i lite mer än fyra år. Tokigt vad tiden går fort. Så nu börjar veckorna i övernattningslägenheten på 22 kvm. :) Kommer kännas tokigt att sen plötsligt bo på 100 kvm! Men oj vad jag längtar!

Nej, nu måste jag fortsätta packa!

So long!



Lyckat möte


Är precis hemkommen efter ett riktigt lyckat möte med en tjej som förhoppningsvis ska göra min nya sajt. Jag har ju hittat världens pärla som skriver alla texter så nu behöver jag alltså någon som både tar fram formen och mallen för sajten. Träffade en supertrevlig tjej som heter Emily och driver företaget Pixelstreet.

Nu håller vi tummarna för att skissen hon tar fram känns bra och att vi snart är up and running. 1 mars är målet!



Snart i en dator nära dig. ;)



Yes - ytterligare ett fint!


Nu har jag köpt ännu ett finfint Josef Frank-kuddfordral, denna gång i tyget Manhattan och storleken 30x50cm. Don't you just love it?


Längtar efter att få lägga alla mina fina kuddar i gästsängen!


Smaskiga smoothies


Måste bara tipsa om världens underbaraste smoothies! De finns på Naked Juice Bar och kan fås i alla möjliga smakkombinationer och med eller utan så kallade "kicks". Idag blev det för mig en Lemon Flu Fighter med en Slim Kick i. MUMS.



Mumsig helg


Den här helgen har varit den bästa på mycket länge! Jag började min lediga fredag med en sovmorgon följt av mysfrukost! Sen spenderade jag och världens bästa Malin en heldag på stan, fylld med skratt, shopping, fika och massa skoj! Vi hade så roligt att vi bestämde oss för att fortsätta umgås även på kvällen. Vi åkte hem till oss där Michael anslöt och P lagat smaskig korvgryta som vi alla njöt av.


Iittala Essence rödvinsglas.


Underbara brickan från Svenskt Tenn med Josef Franks Manhattan-motiv.

Efter middagen gav vi oss iväg för att gå på bio. Vi såg "The girl with the dragon tattoo" som av mig får ynka 2 av 5 stjärnor. Jag älskade boken och även de svenska filmerna, men Hollywoodversionen levde tyvärr inte upp till det.

I lördags lyxade vi till det med ännu en sovmorgon och på morgonen när jag låg och drog mig så (hör och häpna) började P packa! Jag tänkte först säga nåt om mitt packstopp, men kom på bättre tankar och hejade istället på honom där han stod och rensade och packade ur sina garderober. :)

Mitt i packandet fick vi ett samtal av en tjej som var intresserad av vår sängförvaring som vi la ut på Blocket för några dagar sen. Yes! tänkte vi och började skruva isär allt medan de var på väg hem till oss!

Så här såg det ut innan:


P har byggt detta, IKEA-hacking style. Det är alltså gjort av två Billy-bokyllor som sågats av till lagom höjd och fyra Stolmen-byråer, som han sedan satt ihop och stadgat upp med masonitskivor på insidan.

Efter att de hämtat alltihop ser sovrummet sedermera ut såhär:



Så vi sover på golvet i några dagar innan vi lämnar lägenheten för gott på lördag...

Efter frukost fortsatte packandet och nu har det verkligen hänt grejer. Vi tömde alla String-hyllor och packade och monterade sedan ner alltihop.







Ja, här gapar det verkligen tomt och lägenheten är inte direkt så ombonad och mysig som vi är vana vid, så nu börjar det verkligen kännas att flytten närmar sig.

Efter vi packat åkte vi hem till min kusin som nyligen flyttat till radhus i Nacka och firade hans kommande födelsedag med tårtkalas. Mums.

Kvällen spenderades i soffan, min rygg var helt slut tyvärr, men det var mysigt.

Igår åkte jag på en liten utflykt med min kompis Fredrik, till Denny's Home ute på Värmdö. Jag har tidigare varit i butiken som ligger på Folkungagatan här i Stockholm och de har underbara saker, men den är ganska liten så nu ville jag ge den större butiken på Värmdö en chans. De har verkligen underbara saker! Det blev inget köp igår, men mycket inspiration och framtida köp fastnade i mitt minne. Vi avslutade vår utflykt med en fika i Saltsjöbaden och åkte sedan runt och kollade på fina hus och framtida eventuella bostadsområden... :)

Nu är det måndag igen och en arbetsvecka kvar innan lasset går, oj vad tiden går fort!

Bjuder avslutningsvis på en bild jag tog av vår katt när hon låg i mitt knä i söndags kväll, mys!





Packstopp och mysdag


Jag har fått packstopp av P. Han tycker att jag är galen som redan börjat packa och skulle helst se at vi börjar dagen innan slyttlasset går. Ok, jag kan väl förstå honom efter att han vid tre tillfällen fått gå och rota efter saker i nedpackade kartonger för att jag redan packat det... Så nu måste jag sysselsätta mig med annat för det kliar ju sååå i fingrarna för att få packa lite till. I början kändes det här med packningen och flytten lite vemodigt, vi har ju ändå bott här i över fyra år, men nu är jag över det och vill bara få nycklarna till min nya och fina lägenhet!

Vi ska ju visserligen bo i en övernattningslägenhet i 6 veckor innan inflytt, så det är ju en stund kvar, men utflytten är liksom ändå ett steg på vägen.

Idag blir det en mysig dag på stan med Malin, vem vet, vi kanske hittar lite nya fina saker till nya lägenheten... :)

Ha en skön ledig fredag alla!

Hemmajobb


En av de bästa sakerna med att ha eget företag är att man själv kan bestämma när och var man jobbar. Idag har jag valt att sitta hemma, eftersom det ändå är halvdag och alla på kontoret skulle antingen vara lediga eller jobba hemma. Annars tycker jag att det är ganska trevligt att åka in till kontoret, där har man ju kollegor att prata med och man kommer ut lite. Å andra sidan är det rätt skönt som jag har det nu också, eget kaffe i koppen och myskläder på. :) Finns väl för- och nackdelar med allt antar jag.




Den här lilla godsaken fick jag av min härliga syster. Den piggar upp vilken grå vardag som helst och jag älskar den! Tack Fia!

Nu efter nyår har jag bara ett uppdrag att koncentrera mig på, vilket känns riktigt skönt! Det senaste året har jag haft lite för många järn i elden och när jag i höstas började ta in underkonsulter såg jag ljuset i tunneln. Så nu har jag alltså lagt ut allt jag inte hinner med själv och sitter endast med en egen kund. Inte bara är det bra för mig, utan även för kunden i fråga, som får hela min uppmärksamhet. :)

Nu ser jag fram emot ett 2012 med en ny webbplats och nya möjligheter - bring it on!

Finbesök och vardagslyx


Under nyårshelgen har jag haft min syster med famlij på besök och det har såklart varit underbart mysigt! Sista dagen de var här passade vi på att åka ut till ett av mina absoluta favoritställen - nämligen Saltsjöbaden! Det är något med atmosfären, luften, husen och havet som gör att min själ känner sig otroligt lugn och hemma där.

En dag ska vi ha ett hus där.

I Saltsjöbaden ligger också en underbar butik, Systrarna i handelshuset Saltsjöbaden, där vi såklart stannade till och kikade lite. Jag passade på att köpa mig ett riktigt härligt doftljus från Voluspa.



Voluspa gör riktigt härliga och lyxiga doftljus och jag har så himla länge tänkt köpa ett. Det blev den underbara doften Eden and pear - den doftar riktigt fräscht. Nu åker det dessvärre ner i en flyttlåda och jag kan knappt vänta tills vi kommit i ordning i nya lägenheten och jag får ställa det på plats och tända det.






Och visst är det fint?

Naken foundation och bästa ansiktstvätten


I julklapp av min kära sambo fick jag i år bland annat en ansiktstvätt som jag tänkt köpa hur länge som helst, men aldrig unnat mig. Nu har jag den alltså och jag kunde inte vara gladare. Den är fullkomligt ljuvlig, man behöver i princip ingenting, ta max en halv ärta i storlek och du får ett fantastiskt lödder att tvätta ansiktet med! Den är så mjuk och härlig och luktar som tvål gjorde när man var liten, dvs bara rent. Vad är det då för en tvätt jag pladdrar om?

Jo - Kanebo Sensai Sily Purifying Creamy Soap.



I mellandagarna var jag också ute och skaffade mig en ny foundation som jag också bara måste tipsa om! Den lever verkligen upp till sitt namn - DiorSkin Nude. Man stryker på den och den nästan försvinner in i huden och med sig tar den alla röda nyanser, små blemmor eller vad helst man vill få bort. Den är magisk! Och dessutom har den spf 10, vilket jag tycker är toppen!