Fortsättning

Sen hamnade jag här.

Ny bloggar jag från mobilen och då kan jag inte skriva vid alla bilder, men här ser ni vägen till målet och - just målet. :)

På tåget

Här sitter jag i mina vårigaste byxor och converse. Undrar ni vart jag är på väg?

Fortsättning följer. :)

Långhelg och loppisrunda


Åh vad härligt det är med långhelg! Även om man jobbar lite halvdag idag så är man ju ledig imorgon igen och det känns så bra!

I fredags hann jag med inte bara en, men två dejter med fina vänner. Först träffade jag min allra bästaste Anna-Carin, vi är kompisar hemifrån Skåne och har varit så sedan över 15 år tillbaka! Trots att vi bor i samma stad och träffas ofta så har vi alltid lika mycket att prata om och tiden tillsammans känns alltid för knapp.

När jag sagt hejdå till A-C var det dags för ett riktigt kärt återseende - ytterligare en barndomsvän som jag känt sedan lika länge - Ida! Ida och jag var som ler och långhalm i hela gymnasiet och har hållt kontakten ända sen dess. Vi har båda bott i Stockholm, med ca 10 minuters avstånd, men för ett par år sen flyttade Ida och hennes familj tillbaka till Skåne. Men i fredags fick jag umgås med henne och hennes två ursöta pojkar Egil och Noa i ett par timmar, när de var uppe och hälsade på.

Vi åt glass i solen och klättrade på lejon. :)



I lördags var det dags att färdigställa skohyllan och vi är såå nöjda! Vad tycker ni?











Igår åkte vi på en underbar loppisrunda, på morgonen hoppade vi in i bilen och begav oss norrut. Bara en av de tre loppisarna vi hade tänkt åka till hade öppet, men vi hittade ett gäng andra mysiga på vägen och hade på det hela taget en världsbäst dag! Är så glad att vi båda uppskattar den här typen av dagar precis lika mycket.







Smaskig lunch i hamnen i Grisslehamn. Nyfångad, smörkokt torsk med färskpotatis, pepparrot och skirat smör - mums!

Och inte nog med att vi hade en riktigt mysig dag - vi gjorde såklart även några riktigt fina fynd!







Det här bordet är från 50-talet, men eftersom teakytan var förstörd på det så hade loppisinnehavaren (som egentligen är konstnär och det är hennes man som driver loppisen) rivit ut en massa fina klipp ur gamla tidningar och tapetserat bordet med, och sedan lackat. We love it!!





Likadant var det med den här underbara pallen!



Jag hittade även denna underbara gamla trälåda, som fått sin plats i köket. Snart är det ju dags att göra om vårt kök och då kommer den att passa in ännu bättre!! Visst är den fiiin?

Jag vill avsluta med an bild från när jag var liten, till minne av min morbror Sven, som tyvärr lämnade oss i förra veckan. Du lärde mig mycket när jag var liten och jag kommer altid att minnas dig med glädje, kära morbror!



<3



Spontanshopping


Idag har vi spontanshoppat.

Vi har visserligen funderat ett tag på att köpa dessa stolar, men shoppingen idag kom helt oväntat, när vi plötlisgt hittade dessa underbara designstolar till erbjudandepris. Vilka stolar pratar jag då om?

Jo - Eames förstås! Stolarna som designades av Ray och Charles Eames redan 1948 och som på senare tid börjat tillverkas igen. Sjukt fina stolar och vi funderade ett tag på att ha dem i köket, men när vi bestämde oss för att köra på pinnstolarna där så glömdes de lite bort.

Men vi behöver ju som bekant stolar till kontoret! Så två stycken svarta Eames-stolar med träben har vi idag beställt!


De är faktiskt väldigt bekväma att sitta i och det är ju väldigt sällan någon av oss sitter här en hel dag ändå.

Dessa fantastiska stolar finns i många utföranden, sitsen kan fås med eller utan armstöd, i flera fäger och med 4 olika sorters ben. Vi valde träbenen till dessa svarta stolar, men de finns även i gungstolsvariant och den ÄLSKAR JAG!

Så vi beställde en sån också när vi ändå höll på!!


Jag tänkte mig att vi ska ha den i gästrummet, men jag kanske måste prova hur det skulle bli i vardagsrummet också, nu när jag tänker efter... :)

Nu är det dags för duschen, jag är precis hemkommen efter ett härligt utepass på 1,5 timme med Anna! Underbart! (Trots regnet - det ni!)

Frisör och finbesök


Idag har jag hunnit med inte bara en, inte bara två, utan tre härliga saker, utöver jobbet. Underbart!

Det började med att jag på lunchen gick till min frisör här i sjöstaden, Mateja på The Venue - hon är underbar! Idag blev det bara toppklippning, men det är alltid lika härligt att komma dit och få håret tvättat, inpackat och huvudet masserat.



Så här snyggt gjorde Mateja med handduken, hihi. :)



Lyx med en iPad som visar en modeshow på spegeln.

Sen var det bara till att gå hem och jobba igen, för att efter nån timme äntligen välkomna min saknade P som kom hem idag!! Dock blev det ett kort möte, han var bara hemma och lämnade väskan, men det är ändå skönt att veta att han är hemma igen.

På eftermiddagen fick jag riktigt finbesök av min fina vän Malin och hennes underbara Teddy a.k.a. baby T!



En liten sömnig typ.



Som ganska så snart somnade på mig - mys!

Sen kom P hem och eftersom han har ett jobb ute i Nynäshamn som han var tvungen att åka och titta till så bestämde vi oss för att passa på att äta middag där, i hamnen. Underbart mysigt och på tiden att vi fick sitta ner och prata och umgås.

Efter besöket på en massa grushögar vände vi hemåt och P lämnade av mig för att åka tillbaka till jobbet.

Sist måste jag bara visa mina underbara rosor som just nu pryder vårt matbord.


Ha en mysig kväll!

Fullt schema!


Jag har minsann inte legat på latsidan i helgen. Lördagen har jag ju redogjort för, så här kommer lite söndags- och måndagsredogörelse. :)

Igår gick jag upp vid 8, målade lite på skohyllan, åt en rejäl frukost och hoppade i träningskläderna för att möta upp söta Anna för en ordentlig powerwalk runt Årstaviken. Härligt tempo höll vi och avslutade sedan med lite övningar vi lärde oss på Militärträningen i höstas.



Anna är verkligen underbar att träna med, så peppande och bra! Nu siktar vi på att göra en tradition av våra hittills två söndagsträningar!

När jag kom hem var det fullt ös igen, in i duschen och sen måla lite till på skohyllan.


Eftersom jag ganska så nyligen ätit frukost bestämde jag mig för att göra en härlig smoothie och äta innan jag stack vidare.



Valet föll på apelsin, kiwi, banan och avokado - mums! På slutet spädde jag den lite med en skvätt Proviva, för att den inte skulle bli för tjock.



Självklart, toppades det hela med ett av mina fina Leila-sugrör som jag fått av Anna!

Detta är ett riktigt bra tips om man vill ha ett snabbt och mättande mål, som ändå är nyttigt. Just att ha i avokado är det inte så många som tänker på, men det ger en otroligt härlig krämighet till smoothien, för att inte tala om smaken såklart.

När jag slurpat i mig smoothien begav jag mig iväg till Åhléns för att försöka lämna tillbaka sovrumsgardinerna, ni vet de som blev så konstiga efter jag tvättat dem? Och hör och häpna, de tog tillbaka dem och jag fick pengarna tillbaka. Pluspoäng till Åhléns! Nu ska jag bara komma på hur jag ska lösa gardinproblemet... Hrm hrm.

Några ärenden till och en tur till ICA Maxi hann det bli, innan det var dags att åka hem och börja på middagen, för på kvällen kom en annan Anna på besök. Riktigt mysig dag och kväll!

Idag har det också varit fullt upp. Upp tidigt och iväg till ICA HK för möte och maratonjobbande. Jag åkte dock hem ganska tidigt för att hinna med en del andra jobbgrejer. Väl hemma så var det så fint väder att jag bestämde mig för att jobba och ta en kaffe på balkongen. Det fanns fler i hushållet som tyckte om solens värmande strålar och som dessutom gärna ville bli borstad.



Sen var det bara att svida om till träningskläder och bege sig mot Eriksdalsbadet, mitt måndagspass med Anna K. (samma som middagen på söndagen) väntade. Idag blev det 45 minuter på löpbandet, 2 km rodd och så lite styrka på det - härligt! Jag älskar att känna hur kroppen jobbar och framförallt hur bra man mår efteråt!

Sen sprang jag hem, hoppade in i duschen och vidare ner i myskläderna, fixade lite mat (ugnsstekt lax och blomkålsmos med sparris och grönsaker) och sjönk välförtjänt ner i soffan, där jag fortfarande befinner mig.

Till efterrätt unnade jag mig en härlig skål fylld med ananas, mango och jordgubbar - smaskens!



Nu väntar lite slappande och sedan förberedelser för morgondagen, som jag för övrgt längtar väldigt mycket efter, äntligen kommer P hem! Oj vad jag längtar efter honom nu!

Ett annat kärt återseende imorgon blir med min fina vän Malin och hennes 1-månads bebis Teddy, can't wait!

Ha en härlig måndagskväll!



 

Härlig dag


Idag har jag haft en riktigt härlig dag. Bortsett från att P är bortrest såklart.

Jag inledde dagen med att ta en riktig sovorgon, gick inte upp förrän halv tio, kan inte minnas sist det hände. Efter en långfrukost och några varv med rollern på delarna till skohyllan satte jag mig i bilen och begav mig mot Gustavsberg. Målet var Plantagen och Iittala outlet därute. När jag väl kom dit var det så fint väder att det blev en glass i solen - årets första.



Inköpet på plantagen blev två underbara vita ranunkler, som nu, istället för mina hortensior, har fått ta plats i Josef Frank-krukorna. Jag insåg att hortensiorna inte klarade så mycket solljus som det är i det fönstret, så nu har de fått flytta till köksfönstret, så får vi se om det är bättre för dem.



De är lite små än så länge i förhållande till krukorna, men jag har planterat om dem i större innerkrukor, så jag hoppas på att de växer till sig lite. Jag tycker det är såå vackra blommor. Nu hoppas jag att de klarar solen bättre än hortensiorna.

Ranunklerna var inte de enda plantor som fick nya krukor och jord idag. Mina tomat- och chiliplantor har växt sig så stora att det var dags för dem att få nytt bo. Eftersom de är så pass tidiga så måste jag ju ha dem inomhus fortfarande, så nu är varenda fönster proppat med krukor, och en del står på golven. :) Snart få de dock flytta ut på balkongen.



Det blev några stycken...

 

 

 

Badrumsdrömmar


Vi har inte ens börjat tänka på vad vi vill göra i badrummet, men jag har redan fastnat för danska Vipp och deras fantastiska papperskorgar och inte minst deras tvätt-tunna! Är så sugen på att köpa den här.






Smart insida med två löstagbara tygpåsar, lätt att sortera och lätt att ta upp.


Och det finns ju fler snygga saker i serien...

Önskelista


Vill ha, vill ha, vill ha.



Vet att det är länge tills jag fyller år, men jag önskar mig verkligen de här! :)


Laura Ashley love


Jag har hittat ett nytt favoritmärke. Laura Ashley. Har inte riktigt gillat deras blommiga, gulliga stil tidigare, men på sistone har jag hittat himla mycket fint. De har ju allt från kläder till kuddfordral och badrumsgrejer.

Jag har ju länge letat efter tvål och handcreme i pumpflaska att ha på handfatet i badrummet, men oj vad svårt det är att hitta något som luktar gott, har en bra handcreme och som inte innehåller parabener. Men jag fann till slut Laura Ashleys Gardenserie och tvålen Falling Leaves. Den luktar underbart fräscht, och tillräckligt o-flickigt för att den även ska gå hem hos mannen i huset, handcremen känns lyxig, men inte fet och går snabbt in i huden. Som om inte det var nog är tvålen även milt exfolierande, skönt för händerna.

Nu står dessa godingar i vårt badrum.



Mascaratest


Jag har använt Lancômes mascara Hypnose i hur många år som helst och alltid varit supernöjd med den. Men den är ju relativt dyr, och sist jag var ute och skulle köpa mig en ny mascara, bestämde jag mig för att prova något annat.

Valet föll på en Maybelline Illegal Length.


Lancôme Hypnose.


Maybelline Illegal Length.

Priset är ungefär det dubbla för Lancôme-mascaran. Och resultatet?

Big fail för Maybellinemascaran.

Jämfört med Lancôme kändes Maybellines torr och spretig. Visst, fransarna såg ganska långa ut, men tunna. Som långbenspindlar ungefär. Och fransarna kändes torra och spröda när mascaran hade torkat, så man var rädd att bryta av dem under dagen.

Med Lancômes mascara blir mina fransar både långa, fylliga och mjuka.

Så även om den är dubbelt så dyr, så är den trippelt värd pengarna. Och jag kan tipsa om att de på BeautyPlanet just nu har den till riktigt bra pris: 199 kr och fri frakt. Så passa på, ni hittar den här.

Spotarna är på plats


Oj, vad vi har jobbat på bra den här helgen! Efter ett tags stiljtje så är det riktigt skönt att fått bocka av några grejer på vår låååånga ToDo-list.

I går morse vaknade vi till riktigt ruskigt aprilväder, när jag tittade ut genom sovrumsfönstret såg jag det här.



Och när jag gick ut av köket fick jag denna underbara morgonview.



Inte mycket väder att vara ute i med andra ord, så efter frukost började vi direkt med att slipa till det spacklade taket och spackla omgång två. Jag fixade även till det sista på väggarna så att vi ska kunna måla det och få dit de sista liststumparna. Varför blir det alltid så, att det är några lister som tar sjukt lång tid att få upp?


Man blir dammig när man slipar tak...

Sen började vi arbetet med det som ska bli vår skohylla. Eftersom vi inte vill skruva ihop den med vanlig skruv som vi sen skulle behöva spackla igen och dona med så borrar vi istället hål och pluggar med träplugg. Det tar ganska lång tid.





För att få ihop hyllan var det många delar som skulle mätas ut och sågas till, märkas upp och borras hål i. Vi mätte och sågade, sågade och mätte.

Eftersom sidorna av möbeln ska vara hela så ville jag mjuka upp det hela lite, med att såga ur en halvmåne på vardera sida.



Så här såg hyllan ut när alla delar var utsågade och vi provmonterade hyllan, den ligger alltså ner på den här bilden. De stora facken har jag tänkt ska vara till stövlar och portföljer. Tror det kommer bli superfint!



När alla delat var uppsågade tog P tag i taket och målade det, medan jag körde på en blandning av trälim och vatten på alla tillsågade delar (för att mdf:en inte ska suga för mycket färg sen).

När taket var målat första varvet och alla bitar "limmade" kände jag att jag behövde komma iväg och röra lite på mig, så jag gick ner på gymmet och avverkade 45 minuter på löpbandet och 20 min styrka. Skönt!

P passade också på att ta sig en löprunda och när vi kom upp igen var det lagom dags att köra varv två med takfärg och varv ett med grundfärg på hyllbitarna.

Sen blev det take out och lite tv, men vi var båda så trötta att när klockan var 23 så hade vi båda två svårt att hålla ögonen öppna. Så vi ploppade i spotarna i taket och gick och la oss.

Så här blev det.



Det börjar likna nåt.

Spotar och hatthylla


Hatthyllan är uppe! Vi är såå nöjda! Vad tycker ni?





Vi har jobbat på riktigt bra ikväll och nu har vi fått till alla hål för spotarna, kopplat in lamporna och fyllt igen hålen vi använde för att få dit allt. Taket är spacklat och nu väntar vi på att det ska torka så att vi kan slipa och måla taket. Sen är det bara att trycka upp lamporna och njuta!



Jag snidar till en liten gipsbit för att passa i ett av de uppborrade titthålen.





P skruvar i en gipsbit.



Här bjuder jag på min skiss till skobänken som vi ska bygga.

Fortsättning följer...

Loppisfynd


När vi var på loppisrundan på Österlen i påsk så hittade jag ju mina fina ankarkrokar som vi letat efter! Men inte nog med det, jag fyndade även de här underbara flaskorna som jag nu diskat och hällt olja och vinäger i. Så fint att få in lite gammalt i denna nybyggda lägenhet!



Och så här ser ankarkrokarna ut, här monterade på hatthyllan som vi precis satt upp. Bildbevis kommer på detta senare också. :)



Nu håller vi på för fullt att fixa med spottarna i taket mellan toaletterna, så jag hinner inte med mer än så här nu, men jag bjuder på en liten bild från min fina date hemma hos Malin idag, jag träffade hennes Teddy för första gången. Myyyys!



Ha en skön fredagkväll!


Lovely Leila


Jag älskar Leila.

Lindholm alltså. Ni vet hon som bakar i pastellfärgernas himmelrike. Hon har börjat tillverkla kökssaker, sist jag hade Anna över på middag hade hon köpt med sig urfina glasunderlägg och sugrör från Leilas affär.




Jag älskar dem och kan knappt vänta på att få sticka ner ett fint sugrör i ett glas iste i solen på balkongen i vår! Tack snälla Anna!

Jag hittar massor med fint när jag surfar runt i Leilas General Store, kolla in!









Och inte nog med alla dessa fina nytillverkade kökssaker, hon säljer även egeninsamlade vintagekökssaker som är helt underbara. Vem skulle inte vilja ha de här?









Älskar ni också Leila?

Påsk i Skåne


Vi brukar åka ner till Skåne till påsk, men i år åkte P på cykelträningsläger till Mallis över påsk så jag åkte själv. Som vanligt när jag åker ner är det full rulle från sekunden jag kommer och ända tills jag åker. Mycket kul ska hinnas med!

I år var det dessutom en ganska speciell påsk. Min syster och hennes man hade öppning av sin nya köksbutik Humlebacken Home. Här kan man köpa ursnygga kök från Kungsäterkök och inte nog med det, de är även återförsäljare av Kronobergshus. Vi som varit sugna på att byta till Silestone-skiva i köket blev nu ännu mer övertygade när jag inte bara fick se den i verkligheten utan även prata med säljaren och montören. Så nu är det bestämt - det blir Silestone i köket i vår! Spännande! Självklart kommer ni att få följa arbetet här i bloggen.

Som om inte inte det var nog så fyllde även min ljuvliga systerdotter hela 20 år - stort! Detta firades med en loppisrunda på Österlen och jag lyckades då hitta precis såna ankarkrokar som vi velat ha till hatthyllan vi håller på att bygga i hallen. Lycka!


Dagen som Humlebacken Home öppnade gick de här små söta typerna runt och delade ut reklamblad om den nyöppnade butiken. Vem kan motstå dem?

På påskafton bjöd mamma och pappa på underbar påskbuffé, vi åt tills vi höll på att spricka!










Det målades ägg i vanlig ordning, vinnare av finast ägg i år  måste ju ändå vara den nyblivna 20-åringens!

Det var en underbar påskhelg, men som alltid var det ju skönt att komma hem, jag och P firade med att ta en promenad i solskenet och satte oss sen på restaurang Göteborg här i sjöstan och tog ett glas och pratade sommarplaner - mys på högsta nivå!

Life is good!


Gardin till gästrummet


Jag har letat jättelänge efter en gardin till gästrummet.

Jag visste precis hur den skulle se ut, men problemet är att våra fönster är 160 cm breda och det är svårt att hitta så breda gardiner. Det är ju en annan sak om det ska vara gardinlängder, då behövs ju inte hela längden, men i det här fallet var jag ute efter en hissgardin, eller rull-upp-gardin, de kallas lite olika. Det jag menar är iaf inte en sådan som viker upp sig, utan en sådan man rullar upp och knyter med rosetter.

Jag fick tipset om sajten Textilonnet av min syster och mycket riktigt - de hade det jag sökte! Och till ett riktigt bra pris också!

Så häromdagen hämtade jag ut den här underbara gardinen på Posten. (Bilden är från Textilonnet, inte hemifrån oss)



Eftersom vi har persienner i det rummet redan, så kommer man aldrig att behöva fälla ner den utan den kommer mest tjänstgöra som prydnad och tillföra lite värme och bättre akustik till rummet hoppas jag.

Gardinerna i sovrummet hänger fortfarande där de hängde sist, jag har mailt till Åhléns kundtjänst, men inte fått nåt svar...